Honderden kinderen en volwassenen renden als kerstmannen door het Huygenskwartier (foto: Michel Groen).
Honderden kinderen en volwassenen renden als kerstmannen door het Huygenskwartier (foto: Michel Groen).

Rotary Santarun groot feest

Actueel 289 keer gelezen

Voorburg - De tweede Rotary Santarun Voorburg op zondag 17 december was een groot feest. Honderden kinderen en volwassenen renden als kerstmannen door het Huygenskwartier, vierden een feestje aan de finish en maakten zo met elkaar er een prachtig festijn van voor het goede doel. Vele enthousiaste reacties luidden: "We komen volgend jaar weer."

Bijna 400 deelnemers hadden zich voor de start verzameld in de Herenstraat bij de Oude Kerk. Het weer werkte mee want het bleef nagenoeg droog. Na een warming-up voor de lopers slingerde wethouder Bianca Bremer om 14.00 uur aan de startbel. Daarna was het een prachtig gezicht om de honderden rode pakken door het oude centrum en park Vreugd & Rust te zien lopen voor een rondje van 3 km. De finish van de funloop was ook in de Herenstraat om de hoek bij hoofdsponsor Brasserie Aangenaam, waar wethouder Bremer samen met leden van Rotary Voorburg de medailles uitreikten.

De Rotary Santarun Voorburg is een funloop voor het goede doel. Dit jaar waren twee goede doelen geselecteerd. Rotaryvoorzitter Els de Blécourt overhandigde na afloop een cheque van 4.500 euro aan de Nierstichting en 4.500 euro aan Stichting Leergeld. Het geld wordt gebruikt als bijdrage aan de ontwikkeling van een draagbare kunstnier en om kinderen uit onze gemeente die het thuis minder breed hebben in staat te stellen te sporten.

"Volgend jaar weer", zegt organisator Willem Klomp. "Samen met andere leden van onze Rotary hebben we de afgelopen maanden keihard gewerkt om dit evenement te organiseren. En dat het dan zo fantastisch uitpakt en we zoveel positieve reacties ontvangen, tja, daar doe je het voor. Het is ook fantastisch om zoveel ouders en jonge kinderen te zien."
Willem en zijn medeorganisatoren bedanken de deelnemers, de sponsoren en alle anderen die hebben bijgedragen aan dit succesvolle evenement. "Graag volgend jaar weer! Dit wordt nu echt een traditie."

De Rotary Santarun Voorburg is georganiseerd door Rotary Voorburg. Rotary Voorburg is een serviceorganisatie. Dat wil zeggen: de leden steunen op verschillende manieren hun medemens en projecten in de samenleving. Rotary is ook een netwerk waarbinnen de leden bereid zijn hun (vak-)kennis ten dienste te stellen van de gemeenschap en direct of indirect deel te nemen aan charitatieve en educatieve projecten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant