(foto:pr Avalex).
(foto:pr Avalex).

Clean Team Avalex ruimt rotzooi op

Actueel 1.286 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Speciaal in Leidschendam-Voorburg is Avalex per vandaag gestart met het Clean Team. Avalex heeft namelijk nogal veel meldingen gekregen over toenemend afval op straat. De komende maand rijdt het team door de wijk om al het afval naast de onder- en bovengrondse containers weg te halen, zodat de wijk weer helemaal schoon is.

In 2017 heeft een aantal wijzigingen in de inzameling in Leidschendam-Voorburg plaatsgevonden. Dit heeft enorm veel klachten opgeleverd over afval(zakken) op straat. Daarom rijdt er vanaf vandaag, vooralsnog vier weken lang, een speciaal voertuig door de wijk met twee medewerkers die ervoor zorgen dat de wijk weer schoon en opgeruimd is. Op de milieustraten van Avalex wordt al het afval dat is ingezameld, gesorteerd. Zo kan het afval weer worden gerecycled. Ziet u bijgeplaatst afval bij de ondergrondse- of bovengrondse containers? Bel, mail of Twitter naar de klantenservice van Avalex. 

In het najaar is gestart met Het Nieuwe Inzamelen in Voorburg Midden. Dit houdt in dat inwoners van de wijk hun grondstoffen zoals papier, PMD en gft op meer plekken in de wijk kwijt kunnen. "Zo wordt afval scheiden steeds makkelijker", geeft Avalex aan. In de praktijk lijkt het aantal containers echter nog niet overal voldoende te zijn, of er wordt niet vaak genoeg geleegd. 

Vulgraadsensor
Avalex gaat de komende maanden dan ook 3.500 ondergrondse containers uitrusten met slimme sensoren. Deze sensoren meten hoe vol een container is, of de container geleegd is en waar de container zich bevindt. Doordat Avalex een seintje krijgt als een container (bijna) vol is, kan er actie ondernomen worden zodat deze op tijd geleegd wordt. "Hierdoor gaat het serviceniveau omhoog en zullen klachten afnemen", verwacht Avalex. "Ook zijn er door deze innovatieve methode minder vervoersbewegingen nodig. Dit is gunstig voor het milieu en scheelt tijd en kosten."

In april 2018 zijn naar verwachting alle containers in het Avalex-gebied voorzien van een vulgraadsensor. 
 

Uit de krant