Op sommige plaatsen zijn de inwerpzuilen zelfs niet eens meer te bereiken (foto: Ap de Heus).
Op sommige plaatsen zijn de inwerpzuilen zelfs niet eens meer te bereiken (foto: Ap de Heus).

Clean Team kan aan de bak

Actueel 341 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Met name in Voorburg-Noord, maar ook in andere delen van de gemeente is het momenteel weer één grote afvalchaos.

Het CDA heeft dan ook vragen aan het college van B&W gesteld over het afval ophalen rond de feestdagen. Of dit erg zinvol is tijdens het kerstreces, is echter maar de vraag. Intussen stapelt de troep zich op rond de inwerpzuilen van de ondergrondse afvalcontainers.

Het CDA Leidschendam-Voorburg wil weten hoe de gemeente de problemen rond de afvalinzameling gaat oplossen tijdens de kerstvakantie. "De gemeente moet zorgen dat er geen overlast ontstaat," zegt raadslid Hans Geurts. "Het CDA gunt de medewerkers van Avalex uiteraard hun vrije dagen maar tussen Kerst en Oud en Nieuw zal er veel afval worden aangeboden.

Fractievoorzitter Juliette Bouw wil weten hoe de gemeente ervoor gaat zorgen dat inwoners hun afval gewoon kwijt kunnen, in een periode waar ook veel vuurwerkoverlast ontstaat."

Zo zijn er afgelopen jaar zijn er veel afvalbakken en afsluitkleppen vernield door vuurwerk. Het CDA maakt zich ook zorgen dat rondslingerend afval met vuurwerk wordt opgeblazen. 

Uit de krant