Bijna de helft van de ondervraagden gaf aan vuurwerk niet te waarderen (archieffoto).
Bijna de helft van de ondervraagden gaf aan vuurwerk niet te waarderen (archieffoto).

'Draagvlak voor vuurwerkvrije wijken in gemeente'

Actueel 499 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Ná de jaarwisseling heeft het CDA-Leidschendam-Voorburg een online enquête gehouden onder de inwoners over ervaringen met vuurwerk. "Wij hebben bewust voor onderzoek na de jaarwisseling gekozen om juist de ervaringen van mensen met de afgelopen jaarwisseling te meten", aldus CDA-fractievoorzitter Juliette Bouw.

De waardering voor het gebruik van vuurwerk onder de inwoners is verdeeld; 45% geeft aan het niet te waarderen, 32% vindt het leuk en het overige deel is neutraal. De drie belangrijkste argumenten waarom inwoners tegen het gebruik van vuurwerk zijn: 83% heeft last van harde knallen, 74% vindt het lastig voor huisdieren en 55% denkt dat het slecht is voor het milieu. Veel geënquêteerden gaven aan dat vuurwerk ook ruim voor en na de jaarwisseling werd afgestoken.

Afgelopen jaar vond al vroeg de discussie in buurgemeente Den Haag plaats over vuurwerkvrije wijken. Op de vraag zou je vuurwerkvrije zones in de gemeente Leidschendam-Voorburg willen zei 59% ja en 41% nee. 57% van de voorstanders van vuurwerkvrije wijken kiest zelfs voor een vuurwerkvrije gemeente. "Dit onderzoek geeft aan dat er steun is voor de ambitie van het CDA om vuurwerkvrije gebieden te realiseren in onze gemeente", zegt CDA-fractievoorzitter Juliette Bouw.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant