Wethouder Kist opende het Sociaal Netwerkpunt in (voormalig) wijkcentrum De Driesprong aan de Van Faukenbergestraat 1 te Voorburg (foto: Ap de Heus).
Wethouder Kist opende het Sociaal Netwerkpunt in (voormalig) wijkcentrum De Driesprong aan de Van Faukenbergestraat 1 te Voorburg (foto: Ap de Heus).

Sociaal Netwerkpunt aan Van Faukenbergestraat Voorburg

Actueel 1.491 keer gelezen

Voorburg - Wethouder Kist opende dinsdag 9 januari in aanwezigheid van ruim 50 belangstellenden het Sociaal Netwerkpunt in (voormalig wijkcentrum De Driesprong) aan de Van Faukenbergestraat 1 te Voorburg. Dit is een plek waar sociale professionals, die actief zijn in het gebied Voorburg, elkaar kunnen ontmoeten en kunnen samenwerken.

Sport en Welzijn (SenW) heeft van de gemeente het verzoek gekregen om het Sociaal Beheer van dit netwerkpunt te coördineren. Sociaal werkers, welzijnswerkers, GGZ, jongerenadvies punt, sociaal service punt en andere zorgpartners uit Voorburg zullen de locatie gaan gebruiken als werkplek en/of vergaderruimte en voor gesprekken met partners of cliënten.

Het gebouw staat voor werken, maar zeker ook voor verbinden en ontmoeten. Via lopende projecten als het sociaal servicepunt en de gebundelde kracht merken wij dat de partners elkaar moeten kennen en met elkaar een gezamenlijk plan maken. SenW wil met dit pand een sfeer kweken waar binnen iedereen zich thuis voelt en mee wil werken aan een goed georganiseerd, efficiënt en sociaal Leidschendam-Voorburg.

In de wijken Voorburg-Noord, De Heuvel en Prinsenhof heeft SenW locaties die tevens fungeren als ontmoetingsplaats voor wijkbewoners, verenigingen en organisaties. Naast de jongerenwerkers en buurtcoaches, zijn er verschillende verenigingen en organisaties actief. Zij bieden buurtbewoners een gevarieerd activiteitenaanbod.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant