Aan de tussen de deur gestoken briefjes kunnen inbrekers zien of de bewoners een tijdje afwezig zijn (foto: politie LDVB).
Aan de tussen de deur gestoken briefjes kunnen inbrekers zien of de bewoners een tijdje afwezig zijn (foto: politie LDVB).

Woninginbraken: Let op briefjes tussen de deur

Actueel 1.175 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De laatste tijd wordt door de politie in de gemeente Leidschendam-Voorburg weer een toename opgemerkt van voorbereidingshandelingen voor een eventuele woninginbraak. 

Hierbij worden 'briefjes' tussen de deur of kozijn gestoken. Blijft het papiertje een paar dagen hangen, dan is dat voor kwaadwillende lieden vaak een teken dat bewoners langere tijd niet thuis of op vakantie zijn. Na deze constatering volgt dan in sommige gevallen een echte woninginbraak. 

Dit hoeven overigens geen briefjes te zijn, maar het kunnen ook ander objecten zijn.

Bij  het aantreffen van de papiertjes of andere objecten verzoekt de politie om deze niet zelf te verwijderen maar de politie te bellen die deze 'briefjes' in beslag neemt voor onderzoek. Soms  zet zo'n in beslag genomen 'briefje' de politie op het spoor van een woninginbreker.

Controleer eens de woning(en) van uw dierbaren in de buurt die een tijdje afwezig zijn. Gaat u zelf op vakantie? Vraag dan aan uw buren of zij dit willen doen. Op het politiebureau liggen speciale flyers met tips en burenafspraken om uw huis er bewoond uit te laten zien.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant