Het betreffende perceel aan de Rijnlandlaan (archieffoto Hans Willink).
Het betreffende perceel aan de Rijnlandlaan (archieffoto Hans Willink).

Actiegroep Red Rijnlandlaan wil uitstel besluit

Actueel 410 keer gelezen

Voorburg - De Actiegroep Red Rijnlandlaan vindt dat het voorstel voor de inrichting van de Rijnlandlaan in Voorburg dermate controversieel is, dat de behandeling hiervan zou moeten worden uitgesteld tot na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

Volgens de actiegroep zijn er veel raadsleden die het betreffende raadsvoorstel niet (volledig) steunen. "Nu kunt u echt iets voor uw kiezers betekenen. Wij doen een beroep op de raadsleden om op de valreep voor de verkiezingen de plannen voor de Rijnlandlaan te wijzigen. Kiezers zullen zich een concreet geval zo kort voor de verkiezingen herinneren en partijen er op afrekenen."

De actiegroep vindt dat de beste plaats voor het Veurs Voorburg de Rijnlandlaan 1 is (waar vroeger college 't Loo stond). "Dit past het beste binnen het vigerend bestemmingsplan. Er kan snel worden begonnen met de bouw van de school op het braakliggende terrein. Ook verdwijnt in deze variant de sociaal onveilige situatie van een schoolplein ingeklemd tussen twee scholen, die 's nachts, in weekenden en vakanties verlaten zijn."

De groep vindt dat er te veel woningen worden gebouwd. "Wij menen dat 30 woningen kunnen worden overgeheveld naar de Kleinplaspoelpolder. De locatie Rijnlandlaan wordt dan ontlast, door daar maximaal 30 woningen te bouwen. Bovendien menen wij op grond van recente cijfers dat de bouw van 60 sociale huurwoningen niet nodig is."

De woningen die wel gebouwd gaan worden moeten exclusief voor senioren zijn, is de actiegroep van mening. "De locatie is bij uitstek geschikt voor senioren. OV, winkels en maatschappelijke voorzieningen en ondersteuning - onder andere door het wijkrestaurant van het Veurs Voorburg en stages van de afdeling Zorg en welzijn - zijn volop aanwezig."

"Ook het planten van hoge bomen aan de kopse kanten van het nieuwe bouwblok zou prettig zijn. Er is nog steeds te weinig ruimte en groen. Te weinig leef- en speelruimte voor de buurtbewoners. Bovendien zal het vele jaren duren voordat die bomen volgroeid zijn. Ook zijn verkeers- en parkeerproblemen te verwachten. Meer ruimte ontstaat er alleen als er minder woningen worden gebouwd."

"We willen zoveel mogelijk bomen behouden. Om te voorkomen dat de grote bomen langs het water aan de Pr. Irenelaan gekapt moeten worden voor de verbreding van dat water in verband met de benodigde extra waterberging, menen wij dat een nieuw watertje voor die extra waterberging gesitueerd moet worden parallel aan de H. van Boeijenlaan. Verder vragen wij om bij het aanplanten van groen direct grotere exemplaren te planten, zodat de buurt er gelijk profijt van heeft."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant