Kapper Henk Kuitems is een bijzondere man. Hij gaat door zolang hij het kan.
Kapper Henk Kuitems is een bijzondere man. Hij gaat door zolang hij het kan.

Kapsalon Henk Kuitems 60 jaar in de Willemstraat

Actueel 2.814 keer gelezen

Voorburg - Kapper Henk Kuitems heeft op 3 februari zestig jaar lang zijn bedrijf in de Willemstraat 15 te Voorburg. Deze wijk wordt ontsloten door de Prinses Mariannelaan, de Laan van Middenburg en het Westeinde.

Tussen 1940 en 1950 waren daar tientallen winkels en bedrijven, waaronder een krokettenfabriek, een muziekschool, twee garagebedrijven, een transportbedrijf en een zaadhandel. Nu is er in de Laan van Middenburg nog één winkel. In het straatdeel van Kuitems werkt, waren destijds ook zes winkels.

Als een echtpaar zestig jaar getrouwd is, komt de burgemeester op bezoek en wordt dat gemeld in Het Krantje. Wellicht dat hij ook bij Kuitems langs komt.

Henk Kuitems is een bijzondere man. Hij gaat door zolang hij het kan. De laatste tien jaar trakteert hij de klanten in zijn zaak op 3 februari altijd op gebak. Sommigen komen daar speciaal op af. Hij heeft ook een aantal vaste klanten. Zo zaten er twee maanden geleden drie klanten die al 60 jaar bij hem komen: Henk Habermehl, de zoon van een bakker op de Pr. Mariannelaan, Mart Krijtenburg, een zoon van de kolenhandelaar op het Westeinde en Henk Schneider, de zoon van een melkhandelaar in de Willemstraat. Koos van Vliet, een leraar Nederlands die ooit in de Koninginnelaan woonde, woont niet meer in Voorburg, maar laat zich nog altijd bij Henk knippen.

Feest dus op 3 februari bij kapper Henk Kuitems.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant