Het Nederlands doventeam met keepster Manouk van Willenswaard speelde een EK kwalificatietoernooi (foto: pr).
Het Nederlands doventeam met keepster Manouk van Willenswaard speelde een EK kwalificatietoernooi (foto: pr).

Leidschendam is weer een international rijker

Actueel 1.327 keer gelezen

Leidschendam - Manouk van Willenswaard (25) uit Leidschendam is zaalvoetbalkeepster bij Mazzelstars vrouwen 4 uit Zoetermeer en speelt in de dovencompetitie bij Nijmegen Black Eagles. In het weekend van 5 tot 7 januari heeft zij met het Nederlands doventeam een EK kwalificatietoernooi gespeeld in Aalsmeer en is met het team tweede geworden.

"Voor mij was het de eerste keer dat ik aan een EK interland mee mocht doen; een hele ervaring", vertelt Manouk. "In 2011 was er voor het laatst een Nederlands vrouwenteam en nu zijn we weer terug! Met de tweede plaats hebben we ons geplaatst voor het EK in december in Finland, iets waar we als team super trots op zijn. Tijdens de kwalificatie wonnen we van Denemarken en Italië, verloren we helaas van Duitsland en speelden vervolgens gelijk tegen Ierland. Nu dus op naar Finland!" Het EK wordt van 4 tot en met 13 december 2018 gehouden in Finland.

Sponsors
"We hebben er erg zin in maar omdat de KNDSB (koninklijke Nederlandse doven sportbond) geen subsidie heeft voor ons", zijn we nog naarstig op zoek naar sponsors", vervolgt Manouk. "Het zou toch zonde zijn als we door een tekort aan budget niet kunnen gaan?" Een oproep dus aan alle lokale en grotere landelijke bedrijven om een bijdrage te leveren. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via e-mail: kndsb.futsal@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant