Aan de Prins Hendriklaan in Leidschendam brak een tak af, die precies tussen de herenkapsalon van Rimmelzwaan en een geparkeerde auto terecht kwam (foto: M. Rimmelzwaan).
Aan de Prins Hendriklaan in Leidschendam brak een tak af, die precies tussen de herenkapsalon van Rimmelzwaan en een geparkeerde auto terecht kwam (foto: M. Rimmelzwaan).

Westerstorm laat spoor van schade achter

Actueel 2.349 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De westerstorm die over het land raast, heeft onze regio inmiddels verlaten en is verder naar het oosten getrokken.

Hoewel er op vele plekken schade is ontstaan door de harde wind, is de redactie niets bekend van echt grote schadegevallen, of personen met letsel.

Wel waaiden er platen van  het dak van een flatgebouw aan de St. Martinuslaan, was er een melding van losgewaaide dakdelen op de Hofzichtlaan/Appelgaarde, de Jan Lighthartstraat en de Ds. Velhoenlaan/Arentsburghlaan en waaiden er dakpannen en een regenpijp van een dak aan de Jacob Catsstraat in Voorburg.

Aan de Prins Hendriklaan in Leidschendam brak een tak af, die precies tussen de herenkapsalon van Rimmelzwaan en een geparkeerde auto terecht kwam.

Op het hoogetpunt van de storm in onze regio kwamen tussen 10.30 en 12.00 uur op 112 zoveel meldingen binnen over stormschade, dat het noodnummer zo goed als onbereikbaar is. Overal waaiden bomen om, braken takken af, vlogen dakdelen, zonnepanelen en andere zaken door de lucht en ondervond  het verkeer grote overlast.

Zo waaiden diverse vrachtwagens en aanhangwagens om. Trams, bussen en treinen reden niet meer. Ook het Centraal Station in Den Haag werd ontruimd vanwege het gevaar dat glazen dakplaten naar beneden zouden waaien.

Niet bekend is wanneer de dienstregelingen weer worden hervat.

Dakpannen weggewaaid op Jacob Catslaan (foto: Ap de Heus).

Uit de krant