De erfgoedles aan groep 7 van basisschool De Zonnewijzer (foto: gemeen LDVB).
De erfgoedles aan groep 7 van basisschool De Zonnewijzer (foto: gemeen LDVB).

Les op Zonnewijzer over de 'Bocht van het Corbulokanaal'

Actueel 426 keer gelezen

Leidschendam - Met een gastles over de 'Bocht van het Corbulokanaal' is afgelopen week het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed gestart in Leidschendam-Voorburg. Leerlingen uit groep 7 van basisschool De Zonnewijzer kregen uitleg over het Kanaal van Corbulo, één van de belangrijkste Romeinse gegraven waterwegen in Nederland die door de gemeente loopt.

Tijdens de les zochten leerlingen op een creatieve manier naar verklaringen waarom Corbulo de bocht in het kanaal heeft laten aanleggen. De erfgoedles op scholen is een van de activiteiten ter gelegenheid van het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed. Naast de erfgoedlessen worden de komende maanden nog meer activiteiten georganiseerd, zoals: excursies voor geïnteresseerden, een Top-10 verkiezing van plaatsen in Zuid-Holland als landschaps-archeologische 'hotspot', fietsroutes en een reizende tentoonstelling. Hierbij wordt steeds de vraag gesteld: waarom hebben mensen zich nu juist daar gevestigd? Zie voor meer informatie www.zhaap.nl.

2018 is het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed. Onder erfgoed verstaan we niet alleen monumentale gebouwen, maar ook archieven en collecties, mobiel en digitaal erfgoed, historische landschappen, archeologische terreinen en de verhalen en tradities die worden doorgegeven. Dit jaar wil de gemeente zoveel mogelijk mensen laten zien hoe rijk en divers onze geschiedenis is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant