Kinderen van de Brede Scholen in Leidschendam showden hun talenten in de uitverkochte theaterzaal van Het Veur Theater (foto: SenW).
Kinderen van de Brede Scholen in Leidschendam showden hun talenten in de uitverkochte theaterzaal van Het Veur Theater (foto: SenW).

Uitverkocht Winter Wonderland Festival in Het Veur Theater

Actueel 309 keer gelezen

Leidschendam - Na het eerdere Winter Wonderland Festival in Ludens in Voorburg was het afgelopen woensdag ook feest in Het Veur Theater in Leidschendam.

Kinderen van de Brede Scholen in Leidschendam showden hun talenten in de uitverkochte theaterzaal. De Winter Wonderland Festivals van Sport en Welzijn (SenW) vormen de afsluiting van de tweede lesperiode van de Brede School Leidschendam-Voorburg. Woensdag 24 januari vonden er maar liefst twee voorstellingen plaats tijdens het Winter Wonderland Festival editie Leidschendam. Sport en Welzijn (SenW) organiseerde het Brede Schoolfestijn wederom in het Veur Theater. Meer dan 100 kinderen lieten op een echt podium zien wat ze geleerd hebben in de Brede School. Wethouder Floor Kist opende de eerste show. Beide voorstellingen waren dik uitverkocht.

Naschoolse lessen
De afgelopen maanden volgden kinderen uit de wijken De Heuvel, Prinsenhof en Leidschendam-Zuid na schooltijd lessen popzang, ballet, cheerdance, theater en capoeira. Net als bij het Wonderlandfestival in Voorburg hadden de kinderen zelf kostuums gemaakt tijdens de cursus Mode ontwerpen. Leerlingen van de wijkmuziekschool, een initiatief van Trias en SenW, gaven acte de présence met een spetterend muziekoptreden. Een ouder liet zich ontvallen: "Ik heb zelf podiumvrees, ik wist niet dat mijn zoon zich helemaal kan uitleven en zichzelf durft te laten zien voor publiek!"

Samenwerken
Voor de Leidschendamse editie van het Winter Wonderland Festival werkte SenW samen met tal van lokale partners: Dansschool aan de Vliet, Dansschool Creasi, Atelier Juliette Pestel, Jehee Vertelt, Zangstudio The Voice en Batuque Capoeira Holland, Trias en Vlietwensen. Tim Opmeer (buurtcoach Prinsenhof): "We zijn enorm trots op de kinderen dat ze hun talenten hebben laten zien in een voor hen andere omgeving. We hebben genoten van de lachende gezichten om ons heen. Dank voor iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Speciale dank voor voor de twee stagiaires (MAS) van Veurs Voorburg en de hulpouders!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant