Een mars tegen de verspreiding van Aids in Kitale, Kenia (foto: pr).
Een mars tegen de verspreiding van Aids in Kitale, Kenia (foto: pr).

Vastensoep eten voor goede doelen

Actueel 295 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - In de 40-dagentijd is er in Leidschendam op de dinsdagavond en in Voorburg op de zaterdag weer de oecumenische Vastensoep. De protestantse en katholieke gemeenschap in Leidschendam organiseren dit alweer voor de zesde keer.

De eerste avond zal er erwtensoep zijn, met of zonder vlees. De andere avonden wordt er o.a. preisoep, pindasoep, of linzensoep gekookt. Er wordt elke week ook een vegetarische soep geserveerd.

De eerste keer in Leidschendam is op 20 februari, daarna elke dinsdag tot en met 27 maart. Vanaf 17.45 uur bent u welkom in de Kruisheuvelkerk, Burgemeester Roeringlaan 6 te Leidschendam. De avond wordt geopend met een gebed en een lied. Dan wordt de maaltijdsoep opgeschept. Tot slot wordt er gecollecteerd voor de projecten die de beide kerken als 40-dagentijdproject ondersteunen. Iedereen is welkom om de soep te komen eten. Meldt u zich hiervoor aan via telefoonnummer: 06 38 92 59 51. Of via een e-mail naar: vastensoep@pgleidschendam.nl. Het is belangrijk dat u een soepkom en een lepel (en uw portemonnee) meeneemt. De protestantse gemeente ondersteunt een project in Agbesia in Ghana. Hier is dringend behoefte aan huisvesting voor de leerkrachten van de plaatselijke school, zodat zij een goede werkplek hebben. Met de plaatselijke bevolking worden deze huizen gerealiseerd. Dit is tevens een directe impuls voor de plaatselijke werkgelegenheid.

Voorburg
In Voorburg is de eerste vastensoep op Aswoensdag 14 februari om 18:00 uur en in de weken daarna op zaterdag om 17:30 na de viering van 16:30 uur in de Sint Martinuskerk De eerste keer op zaterdag 24 februari, elke keer in de pastorie van de Sint Martinuskerk. Iedereen is welkom, ook als u niet naar de viering gaat. Een soepkom en een lepel hoeft u naar Voorburg niet mee te brengen (wel uw portemonnee). Aanmelden kan per telefoon: 070-386 14 30 of per e-mail naar: frans@remery.nl. De katholieke gemeenschap ondersteunt het werk van de Leidschendamse Jacinta van Luijk. Jacinta werkt al 35 jaar in de plaats Kitale in Kenia. Zij zet zich in voor de bewoners die lijden aan de gevolgen van Aids. Jacinta heeft een organisatie opgericht met honderden plaatselijke vrijwilligers. Deze mensen geven voorlichting en doen aan gemeenschapsopbouw om de verspreiding van Aids tegen te gaan. Het bevorderen van onderlinge vrede is daar een belangrijk onderdeel van.

Een donatie kan worden overgemaakt naar Bisschoppelijke Vastenactie Den Haag op IBAN NL21 INGB 0000 0058 50. Met vermelding: Kitale Kenia, projectnummer 400346. Dit omdat uw donatie anders bij een ander project van de Vastenactie terechtkomt en de lokale katholieke gemeenschap ijvert juist specifiek voor de Leidschendamse Jacinta van Luijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant