Als de gemeente gaat handhaven (en Avalex eventuele rotzooi opruimt) zie je dit soort beelden in de toekomst hopelijk alleen nog incidenteel (foto: Ap de Heus).
Als de gemeente gaat handhaven (en Avalex eventuele rotzooi opruimt) zie je dit soort beelden in de toekomst hopelijk alleen nog incidenteel (foto: Ap de Heus).

Meer boetes voor plaatsing afval naast containers

Actueel 3.078 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - In februari handhaaft de gemeente extra op gedumpt afval en grofvuil op plekken waar dat niet mag. Inwoners die afval naast de containers plaatsen, terwijl zij het ook in de container kwijt kunnen of zomaar grofvuil op straat zetten, riskeren een boete van € 95,- plus € 9,- administratiekosten.

Avalex en de gemeente zetten verschillende acties in om dit probleem aan te pakken. Avalex zet het Clean Team in om bij geplaatst afval direct op te ruimen en gaat vaker ondergrondse containers legen waar dat nodig is. De gemeente gaat extra handhaven op plekken waar afval- en grofvuil gedumpt wordt. Het Clean Team en de grondstofcoaches ondersteunen de handhavers om de plekken te controleren.

"Al deze extra inzet is echter geen structurele oplossing", laat de gemeente weten. "Iedereen vindt een schone en nette straat belangrijk en daar zijn we met elkaar verantwoordelijk voor. Past afval niet in de container? Plaats geen afval naast de ondergrondse containers, dan blijft de woonomgeving netjes en schoon. Dit voorkomt overlast van ongedierte en voorkomt ziekten. Vaak staan er andere containers in de buurt waar u uw afval wel kwijt kunt."

Zijn alle containers vol? Meld dit dan bij de klantenservice van Avalex: info@avalex.nl/www.avalex.nl of via telefoonnummer  0900 0507.  Afval dat niet in de container past is grofvuil. Ook snoeiafval en elektrische apparaten of huishoudelijke apparaten en kleine meubels zijn grofvuil. Grofvuil kan worden weggebracht bij het afvalbrengstation. Ook kunt u een afspraak maken met Avalex. Zij komen het grofvuil dan gratis bij u ophalen.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant