Afbeelding

Carnaval barst los in Leidschendam

Actueel 1.182 keer gelezen

Leidschendam - Komend weekend barst het Carnaval in Zwabberdam echt los. Van zaterdag t/m maandag worden er door Carnavalsvereniging De Damzwabbers vele activiteiten georganiseerd zodat men het echte carnavalsgevoel kan ervaren.

Op zaterdag 10 februari om 10.00 uur begint het weekend met de traditionele overdracht van de sleutel van Leidschendam. Deze zal door de Burgemeester worden overhandigd aan Prins Strooppie en Page Rafaëlla die vanaf dat moment de scepter zwaaien in Zwabberdam, zoals Leidschendam ten tijde van het Carnaval heet.

Vervolgens zal rond 11.30 uur de Carnavalsoptocht van start gaan vanaf de Veurse Achterweg. De route is als volgt: Via Veurkapel en Agatha naar het Schadeken, rechtsaf Koningin Julianaweg, rechtsaf Prins Hendriklaan, linksaf Prins Bernardlaan, linksaf Prinses Beatrixlaan, rechtsaf Koningin Wilhelminalaan, linksaf Raadhuisplein, rechtsaf Koningin Julianaweg, linksaf Damlaan en rechtsaf Damplein. Einde optocht aan de Sluiskant, alwaar de doop van Prins Strooppie en Page Rafaëlla in de Vliet zal plaatsvinden. Na de doop is de prijsuitreiking in Cafe-Lounge-Club Blue Bell, Damlaan 77 te Leidschendam. Het is overigens nog tot en met vrijdagmiddag 9 februari mogelijk om in te schrijven voor de Carnavalsoptocht. Opgeven voor de optocht kan door een e-mail te sturen naar optocht@damzwabbers.nl. Deelname is gratis.

Op zaterdagavond is vervolgens één van de hoogtepunten van het seizoen, het groot Carnaval! Laat je vanaf 20.30 uur meeslepen op de stevige klanken van Boerenkapel de Zwiebels. Ook is er een optreden van Barry Bogman en blijft er uiteraard ook voldoende tijd zijn voor Rosteyn Entertainment. Verkleed komen is leuk maar niet verplicht. Het feest wordt gehouden in de kantine van RKAVV, Sportparkweg 4 te Leidschendam. Toegang voor leden gratis, niet-leden betalen €10.

Zondagmiddag is het vanaf 13.00 uur de beurt aan de kinderen. De Damzwabbers trekken weer alles uit kast om de kinderen van Leidschendam een geweldige carnavalsmiddag te bezorgen. Zo zijn er diverse spelletjes en lopen clowns rond. Voor de volwassenen is er een speciale ouderencrèche. De muziek wordt verzorgd door Rosteyn Entertainment. Het feest word gehouden in de kantine van RKAVV en de toegang is gratis.

Voor de echte Carnavalsliefhebbers is er maandag ook nog feest. Boerenkapel de Zwiebels en Rosteyn Entrtainment zetten nog één keer aan om er een topavond van te maken. Deze avond staat garant voor vele en lange polonaises. Ook deze avond wordt gehouden in de kantine van RKAVV. Toegang voor leden gratis, niet-leden € 10. Het volledige programma is terug te lezen in de Zwabberkrant of op www.damzwabbers.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant