Afbeelding

Gaandrië verheugt zich op carnavalsweekend

Actueel 480 keer gelezen

Stompwijk - Prins Ronald, Page Annemieke, Opper Ed en alle Gaanders staan te popelen om komend weekend aan het carnavalsfeest in Gaandrië (Stompwijk) te beginnen. Het motto dat centraal staat dit seizoen, 'Met Gaandrië de wereld over', biedt mogelijkheden om wat leuks te bedenken of te maken. Vele deelnemers zijn druk aan de slag om hun kar/ kleding/ inzending voor de bekende optocht in gereedheid te brengen.


Vrijdag 9 februari is er van 19.00 uur tot 22.00 uur Tienerdisco bij The Base in het Dorpshuis voor alle kinderen vanaf 10 jaar. Op zaterdag 10 februari is er de hamer ophalen in het raadhuis in Leidschendam met aansluitend de optocht vanuit Leidschendam naar Stompwijk en het Straatcarnaval. Verzameltijdstip deelnemers is om 9.00 uur bij Scheria. De start van de optocht is in Leidschendam om 11.00 uur vanaf de Veurse Achterweg. Er is een tussenstop bij Scheria, waar meer deelnemers kunnen aansluiten, waarna hier om 12.00 uur de optocht vertrekt om dan rond 14.00 uur in het dorpscentrum te arriveren. Aansluitend is de prijsuitreiking. Om 14.30 start bij De Bles op de Meerlaan het straatcarnaval met o.a. een live optreden van Cocobello. Zaterdagavond 10 februari vindt vanaf 21.00 uur het Gekostumeerd Bal plaats in De Bles.

Zondag 11 februari is er vanaf (precies) 11.00 uur de unieke carnavalsmis in de H. Laurentiuskerk met een live optreden van het oud Prinsenkoor, The Old Princes in Harmony, onder leiding van Bram Soentjens. Om 16.00 uur vervolgt het feest met de 'Swingo' in De Bles, een unieke bingo met tussendoor samenzang van gezellige meezingers. Het wordt een swingend live festijn met o.a. de Pintengluurders, Popkoor Dynamic Voices o.l.v. Marian Pijnacker en The Old Princes in Harmony. Zij verzorgen gezamenlijk om 16.30 uur een unieke live samenzang met meezingers van toen en nu.

Maandag 12 februari vanaf 13.15 uur is er speciaal voor de jongste kinderen het kindercarnaval met natuurlijk weer Deejay Kevin. Prins Bas en Page Nathalie zullen met de 'kids' het carnavalsfeest vieren. Het feest duurt tot ongeveer 15.30 uur, waarna Deejay Kevin de laatste polonaise inzet.

Dinsdag 12 februari komen de 'oudere- jongeren' aan bod. Dit is een gezellige carnavalsmiddag voor alle senioren uit Gaandrië met Prins Ronald en Page Annemieke maar ook met De Koomers. Deze middag start om 13.30 uur, De Bles is om 13.00 uur geopend. Natuurlijk zullen de Oud-Prinsen aanwezig zijn om liederen te zingen.

Deze dag worden tijdens de slotavond Prins Ronald en Page Annemieke in De Bles 'afgetuigd' tijdens de slotavond. Dit aftreden van het prinselijk paar in De Bles door de Oud-Prinsen vindt plaats volgens een speciale nieuwe methode. Voorverkoop van kaarten tijdens het Straatcarnaval in De Bles, bij Andrea of bij Cock van Bohemen.

Inschrijven voor de optocht kan via www.degaanders.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant