Prins Strooppie en Page Rafaëlla van De Damzwabbers op hun carnavalskart (foto: Michel Groen).
Prins Strooppie en Page Rafaëlla van De Damzwabbers op hun carnavalskart (foto: Michel Groen). Foto: Michel Groen

Carnaval ook hier groots gevierd

Actueel 509 keer gelezen

Leidschendam/Stompwijk - Ze zeggen wel eens dat je voor Carnaval beneden de grote rivieren moet zijn maar afgelopen weekend heeft maar weer eens bewezen dat ook Leidschendam en Stompwijk echt wel weten hoe je Carnaval moet vieren. Van de optocht tot de doop in de Vliet en van Groot-Carnaval tot de Familie-Carnaval, overal was het erg druk en was vrijwel iedereen feestelijk uitgedost. De sfeer zat er bovendien overal bijzonder goed in.

Het startshot van het weekend werd zaterdagochtend gegeven in het Oude Raadhuis. Hier heeft Burgemeester Tigelaar de sleutel van Zwabberdam, zoals Leidschendam tijdens Carnaval even heet, overhandigd aan Prins Strooppie en Page Rafaëlla. Prins Ronald en Page Annemieke ontvingen hierbij de hamer van Gaandrië. Feestkapel de Blaasbalgen zorgde er weer voor dat het een gezellige boel werd en toen de beide Prinsen hun ludieke toespraken hielden kon menig aanwezige zijn of haar glimlach niet onderdrukken.

Optocht
De optocht van Stompwijk en Leidschendam waren net als de voorgaande jaren aan elkaar gekoppeld. Langs de route was het, mede door het fantastische weer, lekker druk. Het bonte gezelschap zette langzaam koers richting de Sluis waar zich een grote mensenmassa had verzameld. Onder muzikale begeleiding van Boerenkapel de Zwiebels en Blaaskapel de Blaasbalgen ontkwam ook het Prinsenpaar van dit jaar er niet aan, ze werden volgens traditie diep in de ijskoude vlietwater gedompeld. Na deze doop zette het feest zich voort bij Blue Bell aan de Damlaan waar ook de prijswinnaars van de optocht hun prijzen ontvingen. In Stompwijk werd op de Meerlaan een geslaagd Straatcarnaval gevierd.

Groot carnaval
Zaterdagavond is er in de kantine van RKAVV in Leidschendam en in De Bles in Stompwijk op grootse wijze het groot Carnaval gevierd. Met spetterende optredens van Barry Bogman en door de opzwepende muziek van Boerenkapel de Zwiebels werden weer veel kilometers polonaise gelopen. De vele honderden aanwezigen hadden bovendien vrijwel allemaal de moeite genomen om verkleed te komen. Het gezellige feest is doorgegaan tot de kleine uurtjes.

Op zondag was het de beurt aan de kinderen van Zwabberdam en dat hebben de Damzwabbers geweten; ongelooflijk hoeveel kinderen er op zo'n middag gezellig langskomen. Voor de kinderen waren er leuke spelletjes en zij konden ook geschminkt worden. Ook was er een ballonnenclown en een echte stroopwafelkraam. Uiteraard was er tevens voldoende tijd voor een lekkere polonaise. Jeugdprins Jelle, Jeugdpage Ashley en oppertje Bart genoten er zichtbaar van. Carnaval in Zwabberdam heeft toekomst en is springlevend. Maandagavond hebben De Damzwabbers het Carnaval van 2018 afgesloten, de echte liefhebbers zijn hier nog een keer helemaal tot het gaatje gegaan.

Afbeelding
Afbeelding
(foto: Linda Steentjes).
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant