Bij de lessen graffiti gaan de leerlingen creatief aan de slag met spuitbussen en canvas (foto: pr SenW).
Bij de lessen graffiti gaan de leerlingen creatief aan de slag met spuitbussen en canvas (foto: pr SenW).

Brede School voor voortgezet onderwijs

Actueel 415 keer gelezen

Voorburg - Het Corbulo College in Voorburg had eind januari een primeur: de start van naschoolse lessen in de Brede School VO. Leerlingen volgen tot begin april iedere woensdagmiddag lessen kickboksen en graffiti. Met dit Brede School lesprogramma willen het Corbulo College en Sport en Welzijn (SenW) jongeren, naast een zinvolle vrijetijdsbesteding, de kans bieden hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Het Corbulo College is de eerste school voor Voortgezet Onderwijs in Leidschendam-Voorburg waar een naschools Brede Schoolprogramma wordt aangeboden. Op dit moment kunnen de leerlingen iedere woensdagmiddag meedoen met lessen kickboksen en graffiti. Deze lessen zijn gratis en vinden plaats op de school zelf. Uit de gesprekken die Marko Leeman (buurtcoach Bovenveen) en Berry Heesen (cultuurcoach SenW) eind 2017 met de directie en leerlingenraad van het Corbulo College voerden, kwam een vraag naar 'stoere activiteiten', zoals kickboksen en graffiti. Marko Leeman: "Voor de kickbokslessen werken we samen met Brutal Gym. Trainer Lindo begon eerst met een intensieve warming-up. Daarna legde hij de basisstoten van het kickboksen uit en mochten de leerlingen zelf trappen op de trapkussens. Terwijl de zweetdruppels in het rond vlogen was er ook tijd voor bewustwording, ontspanning en gezelligheid. De leerlingen kunnen hun energie kwijt tijdens deze lessen."

Bij de lessen graffiti gaan de leerlingen creatief aan de slag met spuitbussen en canvas. Tobias Becker Hoff van Urban Art Studio leert de jongeren werken met verschillende tekenmaterialen. Tobias is bekend van zijn project Streetwise.object01 in Zoetermeer. De leerlingen maken in 8 weken diverse graffiti kunstwerken. De groep is enthousiast, net zoals organisator Leeman: "De samenwerking met het Corbulo College is plezierig. De deelnemers zijn gemotiveerd en enthousiast. Spelenderwijs ontwikkelen de jongeren zich op een breder vlak. Door gezamenlijk te sporten of naar een eindproduct toe te werken, willen we bereiken dat de leerlingen hun school als een mooie en leuke leerplek gaan beschouwen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant