De jury vond dat Lianne zo goed voorlas, dat de jury het verhaal helemaal voor zich zag (foto: Bibliotheek aan de Vliet).
De jury vond dat Lianne zo goed voorlas, dat de jury het verhaal helemaal voor zich zag (foto: Bibliotheek aan de Vliet).

Lianne Hoekstra wint voorronde voorleeswedstrijd

Actueel 835 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Lianne Hoekstra van basisschool De Wegwijzer uit Leidschendam heeft woensdag 7 februari de lokale voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Theater Ludens in Voorburg. Aan de wedstrijd deden leerlingen mee van basisscholen uit Leidschendam-Voorburg en Rijswijk.

De winnaar zal Leidschendam-Voorburg vertegenwoordigen in de kwartfinale. En misschien wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2018. De dertien kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Inge Roos (Kinderboekwinkel In de Wolken) naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek.

Terwijl het publiek vermaakt werd met een quiz over de gelezen boeken, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje werd het verlossende woord door juryvoorzitter Jeannette Berckenkamp gesproken. Lianne Hoekstra las een fragment voor uit het boek 'Dagboek van een muts – Houd de dief!' van Rachel Renée Russell. De jury vond dat Lianne zo goed voorlas, dat de jury het verhaal helemaal voor zich zag. Dat was knap omdat in dit boek de plaatjes net zo belangrijk zijn als de tekst.

Lianne staat nu in de kwartfinale op 21 maart in Theater Ludens.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant