In de praktijk blijkt dat er steeds minder weerstand ondervonden wordt bij het verkopen van uitvaartadvies.
In de praktijk blijkt dat er steeds minder weerstand ondervonden wordt bij het verkopen van uitvaartadvies.

Intermediair van toegevoegde waarde bij uitvaartadvies

Actueel 464 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Monuta heeft een jaarlijkse analyse gemaakt omtrent de kosten die worden berekend voor uitvaartadvies door intermediairs. In 2017 blijkt dat 70% van de intermediairs een eenmalige vaste fee berekenen van € 75. Deze cijfers zijn gebaseerd op een vergelijking van 901 intermediairs.

De grootste groep intermediairs vraagt dus een bedrag van € 75 als het gaat om uitvaartadvies. Daarnaast zijn er ook intermediairs die een bedrag van € 100 of € 150 vragen. In de praktijk blijkt dat er steeds minder weerstand ondervonden wordt bij het verkopen van uitvaartadvies, de klant raakt er blijkbaar aan gewend om dergelijke tarieven te betalen voor advies. Daarnaast weten intermediairs steeds beter hun toegevoegde waarde in te zetten bij de klant als het gaat om de uitvaartverzekering. De uitvaartverzekering wordt doorgaans gezien als een complex product, men vindt het dan ook vaak lastig hier een juiste keuze in te maken.

Uitvaartverzekeringen online vergelijken
Het online vergelijken van uitvaartverzekeringen brengt geen advieskosten met zich mee. Op diverse websites zijn er overzichten te vinden waarbij verschillende verzekeraars vergeleken worden. Zo kan men bijvoorbeeld op www.uitvaartverzekeringvergelijken.com terecht voor het maken van een vergelijking gebaseerd op de premie per leeftijd. Voor het vergelijken van de voorwaarden dient men echter de polis door te nemen op de website van de verzekeraars. Het spreekt voor zich dat deze manier van vergelijken veel meer tijd kost. Het voordeel hierbij is echter wel dat u geen advieskosten betaald voor het advies van een intermediair.

Zelf sparen voor uitvaart
Uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid om zelf te sparen voor de uitvaart. Dit kan op een gewone spaarrekening bij de bank, maar er zijn ook speciale spaarrekeningen bij uitvaartverzekeraars. Op deze deposito's kan zelf gespaard worden voor de uitvaart en ontvangt men ook nog eens fiscale vrijstellingen. De voorwaarden voor uitvaartdeposito's verschillen wel, de rente die men ontvangt kan bijvoorbeeld hoger zijn bij een bepaalde verzekeraar. Daarnaast kan de minimuminleg verschillen. Bekijk de voorwaarden voor dergelijke deposito's op de websites van de verzekeraars om tot een goede keuze te komen.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant