Wethouder Floor Kist en Corné Bok en Peter van Dijk van Boele & Van Eesteren BV ondertekenen de overeenkomst (foto: gemeente LDVB).
Wethouder Floor Kist en Corné Bok en Peter van Dijk van Boele & Van Eesteren BV ondertekenen de overeenkomst (foto: gemeente LDVB).

Nieuwe stap in ontwikkeling Klein Plaspoelpolder

Actueel 905 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Klein Plaspoelpolder verandert de komende jaren in een groene, duurzame woonwijk met een variatie aan woningen voor verschillende groepen. Naast koopwoningen komen er ook woningen in de sociale en middeldure huur.

De ondertekening op dinsdag 13 februari van een intentieovereenkomst met de eigenaar van het Damsigt kantoorgebouw was hiervoor een belangrijke stap. De eigenaar van het Damsigtkantoor en de gemeente Leidschendam-Voorburg onderzoeken samen de mogelijkheden tot herontwikkeling van de derde deellocatie binnen Klein Plaspoelpolder. Deze deellocatie bestaat uit het leegstaande Damsigt kantoorgebouw met parkeerterrein, de voormalige gemeentewerf en een deel van het Avalexterrein.

Damsigt Development en de gemeente maken nadere afspraken over de ontwikkeling van het gebied. Door de samenwerking kan zonder beperking van de huidige eigendomsgrenzen worden gekeken naar de beste oplossing voor duurzame woningbouw, de inpassing van sociale huurwoningen en een basisschool, de ontsluiting van het gebied en de benodigde parkeervoorzieningen. De klankbordgroep Klein Plaspoelpolder wordt bij het onderzoek betrokken.

Uitgangspunt voor het onderzoek is de spelregelkaart. Hierin zijn de ambities vastgelegd, met onder meer een doorgaande fietsverbinding en een groen wandelpad tussen de Oude Trambaan en de Vliet.

De ondertekenaars voor  het Damsigt-gebouw (foto: gemeente LDVB).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant