Afbeelding

Sportpark Cartouche wordt geheel rookvrij

Actueel 367 keer gelezen

Voorburg - Mede in het kader van het Maatschappelijk Verantwoord Verenigen (MVV) maar vooral ook omdat Cartouche dit als vereniging enorm belangrijk vindt, is besloten Cartouche en dus ook Sportpark Duivesteyn met ingang van de start van het veldseizoen als rookvrij te bestempelen.

Cartouche is als grootste sportvereniging met bijna 2000 leden in Leidschendam-Voorburg continu bezig met zowel het neerzetten van sportieve prestaties van de topteams als de breedtesport teams. In het lopende zaalhockeyseizoen, dat inmiddels alweer bijna afgelopen is, hebben veel teams mooie prestaties neergezet. Het hoogtepunt was natuurlijk de 2e plaats van Heren 1 bij de Nederlandse zaalhockey kampioenschappen.

"Naast het neerzetten van hockeyprestaties van alle leden op hun eigen niveau, beseffen we als Cartouche dat we ook een belangrijke maatschappelijke rol hebben binnen de gemeente", aldus bestuurslid Edwin de Groot. "Cartouche is daarom ook op vele aspecten van Maatschappelijk Verantwoord Verenigen actief. Als sinds jaar en dag dienen wij dan ook als referentie bij de KNHB en ook binnen onze eigen gemeente voor bijvoorbeeld ons vrijwilligersbeleid, de gezonde sportkantine en ons multifunctionele sportpark."

In 2017 heeft Cartouche de door de KNHB jaarlijks uitgereikte bestuurderstrofee gewonnen voor het neerzetten van de zaalhockey blaashal waar de vereniging enorm trots op is. Vele verenigingen uit de omgeving, zelfs uit België, hebben Cartouche bezocht om het succes van de blaashal te kopiëren en deze faciliteit voor hun leden beschikbaar te maken.

Op 10 maart wordt in aanwezigheid van burgemeester Klaas Tigelaar de officiële 'opening' van de rookvrije vereniging verricht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant