Ondertekening van de start uitwerking energiestrategie door bestuurders uit de regio Rotterdam-Den Haag (foto: gemeente LDVB).
Ondertekening van de start uitwerking energiestrategie door bestuurders uit de regio Rotterdam-Den Haag (foto: gemeente LDVB). Foto: Tom Pilzecker

Gemeenten starten uitwerking van regionale energiestrategie

Actueel 571 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, waterschappen en de provincie Zuid-Holland gaan komende maanden uitwerken hoe we gezamenlijk het energiegebruik in de regio kunnen terugdringen en welke duurzame warmtebronnen daarbij worden ingezet. 

Doel is om in 2050 een betaalbare, betrouwbare, duurzame en veilige energievoorziening te hebben voor iedereen. Namens de gemeente Leidschendam-Voorburg zette wethouder Floor Kist op 9 februari jl. tijdens een bijeenkomst met bestuurders zijn handtekening onder de start van de gemeenschappelijke uitwerking van de regionale energiestrategie. Hiermee geven de partijen gehoor aan de oproep in het regeerakkoord om tot een energieaanpak te komen voor de regio Rotterdam Den Haag.

Leidschendam-Voorburg zet er op in om echte schone energie te bieden voor alle inwoners en bedrijven. Dat gaat met behulp van systemen voor lagetemperatuurwarmte zoals warmte-koudeopslag, warmtepompen en zonneboilers. Ook is het mogelijk om lage temperatuurwarmte van rivier- en drinkwaterleidingen te benutten. De ondergrondse rivierwaterleiding van Dunea die langs winkelgebied Leidsenhage/The Mall of the Netherlands loopt, biedt hiervoor een goede kans.

De gemeente Leidschendam-Voorburg stimuleert energiebesparing en verduurzaming van woningen met een subsidie voor een groen dak, isolatie en zonnepanelen. Ook is er subsidie voor thermische panelen, vloerverwarming en een inductiefornuis. Daarnaast kunnen inwoners subsidie krijgen voor een thuisaccu. Woningeigenaren kunnen die aanvragen via www.lv.nl/subsidiehttp://www.lv.nl/subsidie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant