De ondertekening van de intentieverklaring voor het omvormen van de sociale werkvoorziening DSW naar een nieuw sociaal werkbedrijf (foto: gemeente LDVB).
De ondertekening van de intentieverklaring voor het omvormen van de sociale werkvoorziening DSW naar een nieuw sociaal werkbedrijf (foto: gemeente LDVB).

Omvorming DSW tot nieuw sociaal werkbedrijf

Actueel 542 keer gelezen

Leidschendam - Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk hebben een intentieverklaring ondertekend voor het omvormen van de sociale werkvoorziening DSW naar een nieuw sociaal werkbedrijf.

Gemeente Zoetermeer wordt eigenaar van dit bedrijf. De nieuwe organisatie biedt een werkplek aan alle medewerkers met een SW-indicatie die nu bij DSW werken. Uitgangspunt van het sociaal werkbedrijf is dat medewerkers met een SW-indicatie zo regulier mogelijk werken op de plek die het beste bij hen past. Voor medewerkers die meer structuur en minder prikkels nodig hebben, blijft werken in een beschermde omgeving mogelijk. De gemeenten vonden de huidige Gemeenschappelijke Regeling DSW niet meer de juiste juridische vorm. Daarbij wordt ook voor 2018 weer een tekort van 3,1 miljoen verwacht. DSW verzorgt voor de drie gemeenten activiteiten op het gebied van arbeidsparticipatie en re-integratie voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De verdeling van het eigenaarschap (en de kosten -red.) van de sociale werkvoorziening DSW is nu is als volgt: Zoetermeer 62%, Leidschendam-Voorburg voor 22% en Rijswijk voor 16%.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant