Er werd met kinderchampagne geproost op het heuglijke moment want het aftellen is nu echt begonnen (foto Buro JP).
Er werd met kinderchampagne geproost op het heuglijke moment want het aftellen is nu echt begonnen (foto Buro JP).

Basisschool De Dijsselbloem wind- en waterdicht

Actueel 1.031 keer gelezen

Voorburg - Een nieuwe mijlpaal is bereikt: basisschool De Dijsselbloem en de turnhal zijn wind- en waterdicht. Leerlingen, turnverenigingen en gemeente vierden dit moment met een symbolische handeling.  

Samen met wethouder Nadine Stemerdink trokken leerlingen van de school het bouwdoek naar beneden. De kinderen hadden het bouwdoek beschilderd met tekeningen van hun nieuwe school. Vervolgens spraken wethouder Nadine Stemerdink en directeur Moesin Laghmich van de Dijsselbloemschool de ongeveer 60 aanwezigen toe. Laatstgenoemde verontschuldigde zich nog voor al het lawaai en de drukte rond de bouwlocatie. Daarna werd, met kinderchampagne, geproost op het heuglijke moment want het aftellen is nu echt begonnen. Tot slot werd er in groepen een rondleiding gegeven door het gebouw.

In juni 2017 is de eerste paal de grond in gegaan. De bouw vordert snel, kozijnen worden geplaatst en de steigers aan de buitenkant worden afgebroken. De binnenkant van het gebouw wordt nu verder afgewerkt. Daarna is het tijd om de klaslokalen in te richten en de turntoestellen te plaatsen. Er is zoveel mogelijk gewerkt met duurzame materialen. Ook is goed gekeken naar het binnenklimaat van de school.  Nog een paar maanden geduld, dan gaan de leerlingen en sporters aan de slag vanuit hun nieuwe plek. 

De Dijsselbloem met Integraal Kindcentrum Eva DAK en gecombineerde gymzaal met turnfaciliteit heeft het voordeel van alle voorzieningen onder één dak. Kinderen kunnen leren, spelen, bewegen en zich daardoor optimaal ontwikkelen. En bovendien in een duurzaam en toekomstbestendig gebouw. De nieuwe turnhal wordt de thuishaven van de plaatselijke turnverenigingen SOS, AVGV en Gymnova. De school wordt naar verwachting in juli 2018 opgeleverd.

 

De nieuwe basisschool De Dijsselbloem in aanbouw (foto: Buro JP.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant