Samen met leerlingen van de Professor Casimirschool plantte wethouder Nadine Stemerdink een nieuwe boom (foto: Michel Groen).
Samen met leerlingen van de Professor Casimirschool plantte wethouder Nadine Stemerdink een nieuwe boom (foto: Michel Groen). Foto: Michel Groen

Nieuwe bomen geplant in omgeving Van Deventerlaan

Actueel 359 keer gelezen

Voorburg - Wethouder Nadine Stemerdink (openbare ruimte) plantte woensdagmiddag 21 februari de eerste van negen bomen die het pleintje aan de Noordenburglaan, hoek Schellinglaan weer zijn vertrouwde groene aanzien geven. Het betreft Colchische esdoorns.

In totaal worden in de omgeving van de Van Deventerlaan circa honderd nieuwe bomen geplant. Ze vervangen de exemplaren die vanwege de ondergrondse werkzaamheden helaas niet te behouden waren. Wijkbewoners hebben inbreng gehad bij de keuze van het soort boom.

Ook was er de presentatie van een doek dat leerlingen van de Professor Casimirschool hebben gemaakt over het thema veiligheid en duurzaamheid.

De Van Deventerlaan en omliggende straten in Voorburg krijgen momenteel nieuwe riolering. Ook de gas- en waterleidingen worden deels vervangen. De openbare ruimte krijgt gelijk een flinke opknapbeurt. De werkzaamheden verlopen na een opgelopen vertraging in de Schellinglaan weer voorspoedig. Volgens planning is het werk eind dit jaar afgerond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant