De populieren moesten worden verwijderd omdat deze vanwege hun hoge leeftijd gevaar opleverden voor wandelaars en weggebruikers (foto: Kees van Grieken).
De populieren moesten worden verwijderd omdat deze vanwege hun hoge leeftijd gevaar opleverden voor wandelaars en weggebruikers (foto: Kees van Grieken).

Gemeente verwijdert bomen op Heuvelweg

Actueel 1.342 keer gelezen

Leidschendam - De gemeente verwijdert op de Heuvelweg in Leidschendam momenteel 42 populieren die vanwege hun hoge leeftijd gevaar opleveren voor wandelaars en weggebruikers. Tien jaar geleden zijn tussen de populieren al vervangende bomen geplant. 

De populieren zijn in de jaren '60 geplant om binnen enkele jaren voor een groen aanzicht te zorgen. Populieren verschillen van andere boomsoorten zoals eik of linde. Een populier groeit namelijk zeer snel en heeft daardoor een beperkte levensduur; het relatief zachte hout maakt de boom gevoeliger voor takbreuk dan andere boomsoorten en vormt daardoor een veiligheidsrisico. Vanwege dit risico moesten deze bomen verdwijnen. De veiligheid staat immers voorop.

In de bomennota van de gemeente van 2012 is al aangekondigd, dat deze populieren bij het opknappen van de groenzone langs de Heuvelweg verdwijnen. De vervangende bomen (esdoorns) zijn ongeveer tien jaar geleden al tussen de populieren geplant. Deze esdoorns hebben al enige omvang en nemen geleidelijk het beeld van de populieren over. Komend voorjaar wordt de groenzone langs de Heuvelweg en Graaf Willem de Rijkelaan opnieuw ingericht.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant