Logo hetkrantje-online.nl
De toegang tot het Park Sijtwende (archieffoto Dick Janssen).
De toegang tot het Park Sijtwende (archieffoto Dick Janssen).

Vereniging Vrienden Sijtwendepark verbijsterd

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De bijna 300 leden tellende Vereniging Vrienden Sijtwendepark (VVS) zegt verbijsterd te zijn over het besluit van B&W om te besluiten dat het hondenlosloopgebied in dit park wordt teruggebracht tot minder dan een derde deel van wat het nu is.

De VVS heeft voor de inrichting en gebruik van het park constructieve plannen voorbereid en voor mogelijke knelpunten passende oplossingen bedacht, hierbij gesteund door hondengedragsdeskundigen. Tot teleurstelling van de vereniging besloot wethouder Stemerdink echter anders

"Dit is ronduit verbijsterend, temeer daar deze maatregel enkel is gebaseerd op een paar individuele geluiden en welgeteld één klachtenbrief van een omwonende", beweert de VVS. "Wie komt kijken, ziet dat het er harmonieus in het park aan toegaat."

De VVS vindt dat er geen grondig onderzoek is gedaan naar gebruik en effecten met behulp van metingen ter plaatse en spreekt van "een niet bestaand probleem en de totale afwezigheid van een dringende reden." Ook zet de vereniging vraagtekens bij het participatieproces.

De VVS vindt dat de wethouder € 30.000 over de balk heeft gesmeten voor het aanleggen van een hekwerk omdat er voor de hondenbezitters volgens de vereniging weinig reden meer bestaat om dit park in de toekomst te gaan bezoeken. De VVS geeft aan alle mogelijke wapens in de strijd te zullen brengen tegen het besluit.

Meer berichten