Ook het Yosemite National Park met zijn gigantische Sequoia's komt aan de orde (foto: pr).
Ook het Yosemite National Park met zijn gigantische Sequoia's komt aan de orde (foto: pr).

Lezing over landschappen in het westen van de VS

Actueel 219 keer gelezen

Leidschendam - Nico Uittenbroek geeft maandag 12 maart voor Groei en Bloei, afdeling Leidschendam, een lezing over 'Western Highlight, de mooiste landschappen in het westen van de Verenigde Staten.

Nico Uittenbroek zal zijn reis beginnen in Colorado en Utah. Hij volgt een tijdje de Colorado rivier vanuit de Rocky Mountains. In deze gebieden komen veel succulenten (vetplanten) voor. Daarna gaat hij naar Utah, een staat met veel natuurlijke bruggen en schitterende, door erosie gevormde rotsformaties. Hoogtepunt hier is het Arches National Park met bizarre erosievormen die het landschap karakteriseren. Ook in dit park weer veel planten die zijn aandacht trokken.

Daarna gaat de reis verder naar de Grand Canyon in Arizona en later naar Bryce Canyon die eveneens ligt in de color county . Dit is één van de meest kleurrijke plekken op aarde met werkelijk fantastische vormen. Ook het Yosemite National Park met zijn gigantische Sequoia's ontbreekt niet. Tot slot een bezoek aan de Anza Borreo in het zuiden van Californië, een woestijn met alweer bijzondere plantengroei.

De lezing wordt gegeven in de aula van het Veurs Lyceum aan de Burg. Kolfschotenlaan 5 te Leidschendam. Aanvang 20.00 uur. Voorafgaand aan de lezing is er een korte algemene ledenvergadering. De toegang is gratis. Aan het einde van de avond is er een loterij met mooie aan de tuin gerelateerde prijzen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant