Afbeelding

Bewoners en ondernemers verenigen zich in DamBelang

Actueel 955 keer gelezen

Vele inwoners, passanten en ondernemers werden maandagmorgen opgeschrikt door een groot spandoek in het Damcentrum. Op het spandoek staat groot: STOP DE WAANZIN! De letter 'P' toepasselijk in de vorm van een parkeerbord. Onder het motto 'Stop de Waanzin!' heeft DamBelang voor het eerst van zich laten horen. DamBelang is een groeiende groep bewoners, ondernemers en belanghebbenden welke zich hebben verenigd om de belangen van het Damcentrum en Leidschendam-Zuid te behartigen.

Naast het willen verbeteren van het gemeentelijk beleid en het zijn van een georganiseerde gesprekspartner voor de gemeente en projectontwikkelaars is het eerste doel de beoogde plannen dusdanig vorm te geven dat de schade aangaande parkeerproblemen en bereikbaarheid beperkt wordt. 

Leon de la Croix, inwoner van de Kerkstraat en een van de oprichters van DamBelang: "Eind 2017, na de acceptatie van de laatste aangepaste versie van de parkeerbalans hebben verschillende bewoners en ondernemers van het Damcentrum en Leidschendam-Zuid de handen ineengesloten. Vervolgens is deze groep flink gegroeid en nog steeds groeiende."

Bewoners en ondernemers kwamen op verschillende momenten in opstand tegen de nieuwbouw plannen van de VOF Damcentrum. Het realiseren van voldoende parkeerplaatsen op eigen terrein blijkt steeds een probleem te zijn. Ook het in deelplannen uitwerken van de projecten leverde een ondoorzichtelijk geheel op. Bewoners en ondernemers voelen zich niet gehoord. Dit was mede de aanleiding voor het oprichten van een actiegroep.

Tara Vreeburg: "Het is helaas niet mogelijk om alle schade weer te herstellen maar we kunnen er samen wel wat aan doen om te voorkomen dat het 'o zo mooie' centrum straks geen leuke plek meer is om te wonen, te ondernemen en recreëren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant