Afbeelding

Wat vindt de politiek: parkeervergunning voor een tweede auto duurder?

Actueel 668 keer gelezen

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart behandelt het Krantje-online elke dag een stelling vanuit de stemwijzer. Wellicht helpt dit bij uw keuze op 21 maart.

De parkeervergunning voor een tweede auto duurder?


GBLV, PvdA, GroenLinks en Christenunie-SGP vinden dat de parkeervergunning voor een tweede auto duurder moet zijn. CDA, D66 en VVD zijn het daar niet mee eens. 


De parkeerdruk in de gemeente is hoog. GBLV vindt het dan redelijk dat voor een extra auto een hoger bedrag voor een parkeervergunning wordt gevraagd. De PvdA is van mening dat er niet genoeg plek is om elk huis twee parkeerplaatsen te kunnen bieden. Minder autogebruik, autodelen en openbaar vervoer-op-maat is volgens de PvdA de toekomst. Voor GroenLinks geldt dat als bewoners graag meer auto's willen, dan moeten ze daarvoor betalen. Van de ChristenUnie-SGP mag wat betreft een tweede auto het prijsmechanisme meewerken om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen.


Een auto betekent vrijheid voor de VVD. Bovendien hebben veel mensen twee auto's omdat zij beiden werken. De VVD wil gelijke prijzen voor de vergunningen, gebaseerd op kostprijs. D66 is ook van mening dat veel moderne gezinnen een tweede auto nodig hebben. Dat willen zij niet nog duurder maken: de prijs van de vergunning mag niet hoger zijn dan de kosten ervan. Het CDA vindt gratis parkeren in Leidschendam-Voorburg het uitgangspunt. Parkeervergunningen en bezoekersvergunningen worden alleen gebruikt waar sprake is van overlast. Blauwe zones mogen alleen in overleg met de bewoners worden ingevoerd. Als het aan het CDA ligt worden ontheffingen voor parkeren gratis.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant