Afbeelding

Activiteiten op scholen rond lekker en gezond eten en meer bewegen

Actueel 579 keer gelezen

Afgelopen week was de Week voor de Gezonde Jeugd! In de gemeente Leidschendam-Voorburg werden tijdens deze week diverse activiteiten rond lekker en gezond eten en bewegen georganiseerd. De landelijke campagne is een initiatief van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht).

De Week voor de Gezonde Jeugd werd afgetrapt met de start van een Leefstijlonderzoek op basisschool De Driemaster, uitgevoerd door studenten Voeding & Diëtetiek van de Haagse Hogeschool. Kinderen uit de bovenbouw vulden op de iPad vragen in over hun eetgewoonten.

Gezonde traktaties
Dinsdag 6 maart reikte wethouder Floor Kist het Vignet Gezonde School uit op het Veurs Lyceum en vertelde JOGG-regisseur Miriam Blom over de campagneweek bij Radio Midvliet. De volgende dag konden ouders samen met hun kinderen gezonde snacks maken in de workshop 'Gezonde traktatie maken' in De Waterlelie in Leidschendam. Een diëtist van praktijk Prima Voeding gaf voorlichting over zoete drankjes. Suikerrijke drankjes dragen flink bij aan het overgewicht van de jeugd. De verschillen in het assortiment drinkpakjes zijn groot. Aan de hand van een bord met drinkpakjes en suikerklontjes liet ze aan de deelnemers zien hoeveel suiker er in de pakjes zit.

Knutselmiddag
Diezelfde middag was er ook een knutselmiddag bij Woej in de Groene Loper in Voorburg. Kinderen knutselden een raceauto van een banaan. Monika de Vreede, sociaal werker bij Woej: "Het was leuk om met gezonde voeding bezig te zijn. Tijdens de de suikerklontjesquiz viel het mij op dat de kinderen al veel wisten over de hoeveelheid suiker in frisdranken." Tijdens de Brede Schoolkookles maakten de kinderen een 'happy hotdog', een vegetarisch broodje met wortel in plaats van een worstje. Een van de kleine kokkies merkte op: "Dit is nog lekkerder dan een Oreo. Ik ga het thuis zeker ook eens maken."

JOGG-gemeente
Leidschendam-Voorburg is sinds vorig jaar maart een JOGG-gemeente. JOGG staat voor: Jongeren Op Gezond Gewicht. De gemeente vindt het belangrijk om zoveel mogelijk kinderen en jongeren op een gezond gewicht te krijgen en te houden. De activiteiten van de Week voor de Gezonde Jeugd sluiten hier mooi op aan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant