Afbeelding

Eerste bouwactiviteiten in Duivenvoordecorridor

Actueel 808 keer gelezen

Medio 2017 werd duidelijk wie het mooiste plan had voor de herontwikkeling van de voormalige kwekerij De Bosrand: ontwikkelaar Blauwhoed verkreeg de opdracht met haar plan Buitenvoorde. Nu is de gemeente gestart met de werkzaamheden voor het ophogen van het gebied. Wethouder Bianca Bremer kwam kijken bij de voortgang van het werk en hielp een handje mee.

Het ophogen duurt ongeveer tot half juni. Voor een veilig verloop begeleiden verkeersregelaars het verkeer op de Noortheylaan. Het bouwverkeer rijdt langzaam en trillingsmeters bewaken de overlast voor woningen in de buurt. Nadat het terrein opgehoogd is moet de grond 'zetten'. Dat duurt een aantal maanden. Het nieuwe bestemmingsplan is in procedure. De bouw start naar verwachting begin 2019. Wethouder Bianca Bremer: "Het is goed om na al die jaren slopen te kunnen starten met bouwen. Er stond zoveel glastuinbouw. De samenwerking met de provincie heeft het mogelijk gemaakt om het gebied mooi, duurzaam en groen in te richten. Een prachtig gebied om in te wonen, maar ook om te fietsen, wandelen en te varen in de Vliet."

Tien bijzondere villa's

Deelgebied Buitenvoorde is een wat kleiner ontwikkelgebied in de Duivenvoordecorridor. Daardoor leent dit deel zich voor een beperkt aantal woningen. Buitenvoorde is ontworpen als een landschap met daarin tien bijzondere, architectonische villa's. De tien villa's staan vrij in het veld, met groene overgangen tussen privé- en openbaar gebied. Blauwhoed ontwikkelt de woningen in co-creatie: tijdens verschillende sessies met toekomstige bewoners worden de woonwensen in kaart gebracht voor de architectuur, inrichting en landschap van het project.

Vlietvoorde

Voor een groot deel van het ontwikkelgebied tussen de Veursestraatweg en de Vliet loopt een verkoopprocedure. Gerenommeerde ontwikkelaars hebben ingeschreven met plannen die passen bij wat de gemeente wil voor de herontwikkeling van het gebied. In een landelijke omgeving ontstaat een mix tussen wonen en recreatie, met behoud van het groene karakter en de kwaliteiten van de opvaarten loodrecht op de Vliet. Als duidelijk is welke partij het beste plan heeft voor het gebied, kunnen ook hier de werkzaamheden starten.

Meer informatie: www.vlietvoorde.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant