Veel support voor DamBelang | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl

Veel support voor DamBelang

  •   417 keer gelezen   Actueel

De actiegroep DamBelang heeft, na hun live uitzending op Radio West en hun spandoekactie 'StoP de Waanzin!' van vorige week maandag nog veel meer ondersteuning en aanmoediging gekregen.

De politieke partijen VVD en CDA hebben tijdens het Midvliet Verkiezingsdebat in het Veur Theater laten weten achter de standpunten van de Leidschendamse actiegroep te staan. Dit terwijl de huidige coalitiepartijen eensgezind erkennen dat er wel een probleem is, echter zien zij andere oplossingen dan voldoende parkeerplaatsen. Zij zien ook al geen heil in de extra oeververbinding, die juist in de ogen van vele inwoners en ondernemers uiterst noodzakelijk is voor leefbaarheid en bereikbaarheid van het Damcentrum.

Leon de la Croix, een van de leden van DamBelang: "Gisteravond kregen we de mogelijkheid om tijdens Midvliet Actueel in een vraaggesprek onze visie nader toe te lichten. Zoals veel inwoners al weten is DamBelang een razendsnel groeiende groep van bewoners, ondernemers en belanghebbenden welke zich hebben verenigd om de belangen van het Damcentrum en Leidschendam-Zuid te behartigen. Los van politieke kleur! We wonen, werken, recreëren en ondernemen allemaal in dit mooie stuk rond de sluis. Gezamenlijk ervaren we dezelfde problemen en hebben we echte oplossingen voor ogen om dit mooie centrum van onze gemeente te kunnen laten bruisen voor iedereen!"

Molenpad
Na de spandoekactie en de nodige media aandacht hebben nog meer mensen zich aangemeld als lid van DamBelang. Inmiddels bestaat de actiegroep uit een breed netwerk van inwoners en ondernemers. De actiegroep heeft ook een zienswijze opgesteld met betrekking tot de nog te ontwikkelen nieuwbouw aan het Molenpad.

"Onze zienswijze in inmiddels enkele honderden keren ondertekend door belanghebbenden." vertelt Kim Jong. "We zijn begonnen met deur aan deur de inwoners en ondernemers te informeren over onze visie betreffende de parkeerproblematiek en onze oplossing aan het Molenpad. Het zit de mensen zo hoog dat inmiddels juist gevraagd wordt: 'Waar kan ik tekenen?'"

Klankbordgroep Parkeren
Ook de door de gemeente in het leven geroepen Klankbordgroep Parkeren is unaniem in zijn standpunt. "Het is iedereen duidelijk dat de nep-oplossingen van verantwoordelijk wethouder Kist niet gaan werken. Na uitvoerig aanvullend onderzoek van de gemeente zelf blijkt zelfs dat er met het invoeren van blauwe zones in heel Leidschendam-Centrum en -Zuid de parkeerdruk fors boven de geldende normen blijft. Ook ideeën als deelauto's en de wens om mensen hun auto te ontnemen door simpelweg de parkeerplaatsen weg te saneren zetten geen zoden aan de dijk. Sterker nog: deze vergroten de problemen alleen maar!"

Midvliet Verkiezingsdebat
Cock van Rijn, ondernemer in Leidschendam-Centrum: "Zoals ik vorige week al aangaf tijdens het Midvliet Verkiezingsdebat, weigert het huidige College het door de gemeente zelf gecreëerde parkeerprobleem, ontstaan door alle 'parkeer'grond maar te verkopen aan de ontwikkelaar voor woningbouw, goed en duidelijk aan te pakken en probeert men met lapmiddelen de boel te redden. In mijn ogen wordt er alleen maar gekeken naar de belangen van de gemeente en totaal niet naar de toekomst van Leidschendam-Centrum met alle gevolgen van dien voor bewoners en ondernemers. Iedereen weet dat een goede bereikbaarheid en voldoende parkeergelegenheid van levensbelang zijn voor een winkelcentrum. Het is nog niet te laat om het tij te keren, maar dan moet het college dit wel willen natuurlijk en daar ligt nu juist mijn angst. 

Huidige college
De la Croix: "Het huidige college, dat zo graag met elkaar door wil regeren over onze gemeente, ligt op ramkoers met haar eigen inwoners en ondernemers. Een partij als Gemeentebelangen laat inderdaad zien dat ze kijken naar de belangen van de gemeente en niet naar de belangen van de inwoners en ondernemers! De bereikbaarheid en parkeerproblematiek zijn nu onze eerste twee speerpunten. Afhankelijk van het toekomstige beleid kunnen we nog veel meer gezamenlijke belangen benoemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de overlast van de A4 voor Leidschendam-Zuid, of de afvalbergen die ons mooie centrum zo ontsieren." 

Het DamBelang roept de inwoners en ondernemers op om zo veel mogelijk kennis te nemen van de zienswijze en deze z.s.m. te ondertekenen. De zienswijze ligt bij diverse ondernemers in het Damcentrum klaar. Tevens is deze digitaal aan te vragen door een mailtje te sturen naar dambelang@outlook.com.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>