Afbeelding

Wat vindt de politiek: Wel of geen extra oeververbinding over de Vliet?

Actueel 758 keer gelezen

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart behandelt het Krantje-online elke dag een stelling vanuit de stemwijzer. De stelling van vandaag: er moet een extra verbindingsweg komen over de Vliet bij Klein Plaspoelpolder.

CDA en VVD zijn de enige partijen die vinden dat er een extra oeververbinding over de Vliet moet komen. Een extra oeververbinding is belangrijk voor het Damcentrum maar zeker ook voor het extra verkeer dat de Mall of the Netherlands naar verwachting gaat aantrekken.

De andere partijen denken dat de extra oeververbinding niet het gewenste effect gaat opleveren om de bereikbaarheid van de gemeente te vergroten. Zeker niet in verhouding tot de kosten voor de aanleg van de extra oeververbinding. Dit blijkt volgens deze partijen uit diverse onderzoeken.

GBLV/Gemeentebelangen wil inzetten op andere maatregelen om de verkeersdoorstroming te verbeteren. "De bestaande bruggen blijven wat ons betreft gewoon open. Een extra brug kost overigens 10-15 miljoen euro. Wij vinden dat verkwisting van gemeenschapsgeld."

D66 denkt dat een betere doorstroming op de N14 door de Sijtwendetunnel een betere oplossing is.

De PvdA wil de verkeersdoorstroom in Leidschendam verbeteren door te investeren in verkeersmaatregelen in het Damcentrum en het verbeteren van de Sijtwendetunnel. "Volledige ondertunneling en het realiseren van ongelijkvloerse kruisingen kunnen de doorstroom verbeteren. Het aanleggen van een extra verbindingsweg over de Vliet leidt tot meer verkeersoverlast voor omwonenden in Klein Plaspoelpolder en is te duur."

GroenLinks: "Een extra verbindingsweg verplaatst het verkeer van Leidschendam naar Voorburg. En hij verbetert de bereikbaarheid van de gemeente niet. Daarnaast worden in het betreffende gebied (sociale) woningen gebouwd."

Voor ChristenUnie-SGP zijn de kosten voor een nieuwe oeververbinding te hoog en levert het te weinig op voor de verwerking van verkeersstromen. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant