Ruim 500 handtekeningen voor zienswijze Dambelang
Logo hetkrantje-online.nl
In het rood het gedeelte van de Damcentrum waar veel parkeerplaatsen zullen verdwijnen (foto: Google).
In het rood het gedeelte van de Damcentrum waar veel parkeerplaatsen zullen verdwijnen (foto: Google).

Ruim 500 handtekeningen voor zienswijze Dambelang

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Sinds de groep DamBelang voor het eerst van zich heeft laten horen tijdens de spandoekactie 'StoP de Waanzin!' is de aanhang enorm gegroeid. De zienswijze betreffende het Molenpad is al meer dan 500 keer ondertekend en inmiddels officieel aangeboden aan het B&W.

"Het is superfijn wanneer zoveel inwoners en ondernemers achter je ideeën gaan staan", laat Leon de la Croix, een van de DamBelangers weten. "Toen we teleurgesteld uit verschillende burgerparticipatieprojecten kwamen, hebben we het heft in eigen hand genomen. We waren het spuugzat dat er in plaats van geluisterd, alleen maar 'gemanaged' werd met onze mening."

Veel bewoners en ondernemers uit Leidschendam-Zuid en het Damcentrum ervaren dezelfde problemen. Het bijzondere aan DamBelang is dat, los van politieke opvattingen, de DamBelangers eensgezind zijn over de oplossingen. Een veelgehoorde opmerking is dat het hek letterlijk van de Dam is.

"Het is belangrijk dat de gemeente serieus gaat kijken naar het toevoegen van parkeerplaatsen aan het Molenpad", aldus Tara Vreeburg. "Het zou de doodsteek zijn voor ons mooie centrum en een parkeertsunami in Leidschendam-Zuid veroorzaken wanneer de plannen niet worden gewijzigd."

DamBelang is gestart met de ansichtkaartactie, een eenvoudige manier waarop inwoners hun mening aan het toekomstige College kenbaar kunnen maken. Meer info op www.dambelang.nl.

Meer berichten