Huib van Herrewegen van Avalex heeft het contract ondertekend met ARS T&TT, de leverancier van speciale software (foto: pr).
Huib van Herrewegen van Avalex heeft het contract ondertekend met ARS T&TT, de leverancier van speciale software (foto: pr).

Vanaf zomer sensoren op afvalverzamelcontainers

Actueel 1.339 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Hoofd Projecten & Innovatie Huib van Herrewegen ((a.i.) van Avalex heeft een contract ondertekend met ARS T&TT, de leverancier van speciale software. Voor verzamelcontainers meten zogenaamde vulgraadsensoren hoe vol een container is. Deze sensoren worden binnenkort in de 3.500 containers geplaatst.

De voorspellende vulgraad van de sensoren in combinatie met de nieuwe software, moet ervoor zorgen dat de kans dat containers op tijd geleegd worden verder wordt vergroot, wat voor minder vuilniszakken naast de container zorgt. Naar verwachting zullen klachten dan afnemen. Op termijn zullen alle containers via deze wijze worden geledigd. Avalex kan dan op afstand alle containers in het Avalex-gebied monitoren.

De sensor meet op vaste momenten hoeveel afval er in een container zit. De sensor geeft deze meetresultaten door. De software kan door middel van slimme formules voorspellen wanneer een container over gaat lopen en deze op tijd opnemen in een route. Vanwege de voorspellende waardes van deze software, wordt zij ook gebruikt voor het optimaliseren van routes en transporten voor de milieustraten van Avalex.

Dankzij de sensoren hoeven chauffeurs niet onnodig naar een locatie te rijden en halfvolle containers te legen. Er zijn dus minder vervoersbewegingen nodig. Dit is gunstig voor het milieu en scheelt tijd en kosten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant