Afbeelding

Extra hockeycapaciteit voor Cartouche

Actueel 858 keer gelezen

Voorburg - Veld 2 op sportpark Duijvesteijn waar hockeyvereniging Cartouche is gehuisvest wordt omgebouwd van zandveld naar waterveld. Daarnaast wordt het korfbalveld opgebouwd naar een kwart hockeyveld. Beide wensen vragen om aanvullend budget (respectievelijk € 145.000 en € 120.000) waarin niet is voorzien in de begroting van de gemeente. De gemeenteraad wordt daarom gevraagd extra krediet beschikbaar te stellen. De werkzaamheden worden in de zomer dit jaar uitgevoerd. 


Hockeyvereniging Cartouche is de grootste gebruiker van sportpark Duivesteyn. Zij heeft op dit moment de beschikking over 5 hockeyvelden en een miniveld. De vereniging groeit nog steeds. Wekelijks sporten er zo'n 2000 leden en er is een wachtlijst van ca. 1000 leden.  

De toplaag van veld 2 is dermate versleten dat door gladheid en mogelijke scheurvorming uitstel niet mogelijk is. Daarnaast moet ook de drainage van het veld vervangen worden. Cartouche kan op dit moment niet alle wedstrijden op een goede manier afwerken op het sportpark. Er is behoefte aan extra ruimte, terwijl de aanwezige velden (twee watervelden en 3 zand ingestrooide kunstgrasvelden) niet voldoende is. Daarom wil de vereniging de renovatie van veld 2 aangrjipen om het veld te upgraden naar een waterveld. 

Het huidige korfbalveld wil Cartouche, wanneer het is omgebouwd naar een kwart hockeyveld, onder andere gaan gebruiken voor G-hockey. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant