Afbeelding

Hoe denkt u over uw wijk?

Actueel 368 keer gelezen

Hoe zien inwoners hun wijk in 2040? En wat moet er gebeuren om daar te komen? Wat is het dat een wijk uniek maakt en kan dat een voorbeeld zijn voor andere plekken in de gemeente? Wat kan er beter of wat moet vooral zo blijven om, ook in de toekomst, prettig te kunnen wonen en werken in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

De gemeente wil graag weten hoe inwoners hier over denken. Met de wijkverenigingen organiseert zij daarom in april wandelingen om met inwoners samen te bekijken en te bespreken wat belangrijk is voor de toekomst van de gemeente.

Wanneer
Inwoners kunnen meewandelen op:

Woensdag 11 april, 09.00 tot 11.00 uur, Wijkvereniging Essesteijn Voorburg
Vrijdag 13 april, 9.00 tot 11.00 uur, Wijkvereniging Agora (Voorburg-West) ism Wijkvereniging Voorburg-Oud
Woensdag 18 april, 15.00 tot 17.00 uur, Wijkvereniging Leidschendam-Zuid ism Wijkvereniging Oud-Zuid (Zeeheldenkwartier)
Vrijdag 20 april, 9.00 tot 11.00 uur, Wijkvereniging Nieuw Duivenvoorde Leidschendam
Vrijdag 20 april, 15.00 tot 17.00 uur, Dorpshuis Stompwijk
Belangstellenden kunnen bij iedere wandeling aansluiten. Ook als zij niet in een van de wandelwijken wonen. Het gesprek gaat tenslotte over de toekomst van de hele gemeente! Aanmelden kan via www.lv.nl/doemee.

Toekomst
De informatie die de gemeente ophaalt in de wijkwandelingen neemt zij mee in de Omgevingsvisie. Dit is een lange termijnvisie die gaat over de leefomgeving. Over ruimte, water, milieu, natuur, landschap, verkeer en vervoer, infrastructuur en cultureel erfgoed. Over gezondheid en sociale voorzieningen. En hoe hier samen op de langere termijn mee te gaan.

Werksessies
Naast de wijkwandelingen kunnen inwoners ook deelnemen aan een werksessie op 14, 17 en 23 mei om hun visie te geven op de toekomst van de leefomgeving. Inwoners die hier graag aan willen deelnemen gaan naar www.ingesprekmetLV.nl voor meer informatie of melden zich direct aan via www.lv.nl/doemee.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant