Vol spanning keken de aanwezigen toe hoe de uitvoerder het grote doek met de nieuwe naam vanaf de steigers uitrolde (foto: pr WZH).
Vol spanning keken de aanwezigen toe hoe de uitvoerder het grote doek met de nieuwe naam vanaf de steigers uitrolde (foto: pr WZH).

Vliethof nieuwe naam WZH-locatie Voorburg

Actueel 982 keer gelezen

Voorburg - Vliethof is de naam van de nieuwe locatie van WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) in Voorburg. 

Bestuurders Evert de Glint (WZH) en Marianne Straks (WoonInvest) onthulden de naam op de bouwlocatie onder toeziend oog van wethouder Kist van gemeente Leidschendam-Voorburg, medewerkers, omwonenden en overige belangstellenden. Evert de Glint is enthousiast over de nieuwe naam: "WZH Vliethof is een mooie naam die past bij de karakteristieke plek in het oude deel van Voorburg".

Na een welkomstwoord van Evert de Glint in restaurant Bernard vertrok de groep voor een korte wandeling langs de Vliet richting de bouwlocatie. Vol spanning keken de aanwezigen toe hoe de uitvoerder het grote doek vanaf de steigers uitrolde. Met deze handeling is de nieuwe locatie gedoopt tot WZH Vliethof. Met het symbolisch overhandigen van een tijdcapsule neemt WZH afscheid van het oude en verwelkomt het nieuwe. 

Inwoners van Voorburg, cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers van WZH kregen de kans mee te denken over een naam voor het nieuwe woonzorgcentrum. Er werden er in totaal 157 nieuwe namen ingestuurd. Een naamgevingscommissie boog zich over de inzendingen en bracht deze lijst terug tot een Top 5. Zowel via interne als externe media kon gestemd worden op deze Top 5. WZH Vliethof kwam eruit als overduidelijke winnaar. "Een passende naam voor een nieuwe locatie op een schitterende plek aan de Vliet", aldus de jury. 

Begin 2017 is gestart met de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum van WZH op de plek waar vroeger WZH Rustoord stond. In het nieuwe woonzorgcentrum komt plek voor circa 90 bewoners met dementie. De bouw duurt ongeveer 18 tot 24 maanden.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant