Drukte rond de sluis. Hekken en hagen zijn volgens De Jeu niet nodig (foto: pr).
Drukte rond de sluis. Hekken en hagen zijn volgens De Jeu niet nodig (foto: pr).

Actie tegen hekken en hagen bij de sluis

Actueel 1.677 keer gelezen

Leidschendam - Afgelopen weekend zijn er handtekeningen opgehaald rond de sluis in Leidschendam.

Barbara en Kees de Jeu van IJssalon Fanielje aan het Sluisplein 6 in Leidschendam maken bezwaar tegen de voorgenomen plaatsing door de Provincie Zuid-Holland van hekwerken en heggen bij de sluis. Fysiek en digitaal konden bezoekers, bewoners en belangstellenden afgelopen week een stem uitbrengen tegen de plannen van gemeente en provincie om hekken en hagen te plaatsen op de kade van de sluis. Met name bij Fanielje was het afgelopen weekend echter zo druk dat door de medewerkers weinig aandacht besteed kon worden aan de petitie. Ze moesten tenslotte gewoon ijs verkopen. Ondanks dat zijn er fysiek dit weekend 300 handtekeningen opgehaald, terwijl digitaal de teller op 523 staat. De digitale petitie heet www.petities.nl/petitions/word-vriend-van-de-sluis-geen-hekken-en-hagen-rond-de-sluis.

"Heel veel bezoekers hoorden voor het eerst van de plannen en zijn verontwaardigd dat zo'n prachtig stukje Leidschendam verschrikkelijk ontsierd gaat worden", aldus Kees de Jeu van Fanielje. "Juist het open karakter van het sluisgebied (beschermd dorpsgezicht) trekt de mensen naar de sluis. En het plaatsen van hekken verminderen de bereikbaarheid en het open karakter van de terrassen en zorgen voor een opgehokt gevoel bij de gasten", vreest De Jeu.

Deze week hebben ondernemers en bewoners een afspraak met wethouder Kist. Dan worden de handtekeningen van vijf dagen protest meegenomen. Ga naar https://housluisgebiedopen.petities.nl als u uw steun wil betuigen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant