Logo hetkrantje-online.nl
De fietsenstalling toen er nog volop aan gewerkt werd (foto: Ap de Heus).
De fietsenstalling toen er nog volop aan gewerkt werd (foto: Ap de Heus).

Verdubbelde fietsenstallingen bij station

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De omgeving van tramstation Leidschendam-Voorburg is flink onder handen genomen om meer ruimte te maken voor fietsen. Er is nu plek voor 541 fietsen in enkel- en dubbellaagse stallingen en op het stationsplein zijn zestien speciale plekken voor brom- en bakfietsen. Bij Park Vronesteyn staan naast de fietsenstalling ook nog eens zestien fietskluizen.  Met al deze nieuwe stallingsmogelijkheden is de capaciteit bijna verdubbeld. Een duurzame uitnodiging om vaker per fiets en openbaar vervoer te reizen.

Dinsdagmorgen 17 april verrichten de wethouders Nadine Stemerdink (openbare ruimte) en Floor Kist (verkeer) de officiële en feestelijke opening van het vernieuwde fietsvriendelijke plein voor tramstation Leidschendam-Voorburg. Na de opening krijgen tramreizigers koffie aangeboden en een kaarthouder voor de OV-chipkaart.

Fietscoaches
Speciale fietscoaches van de DSW informeren OV-reizigers de eerste periode tijdens de spitsuren over het praktische gebruik van de fietsenstallingen. Om de stationsomgeving veilig en mooi te houden is het niet langer toegestaan om brom-, bak- of gewone fietsen te plaatsen buiten of naast de fietsenstallingen. De verbodszone is met bordjes aangegeven. 

Buiten de spitstijden bevestigen toezichthouders van afdeling Handhaving een waarschuwing aan verkeerd gestalde fietsen. Na een gewenningsperiode stopt het waarschuwen en worden de 'foute' fietsen afgevoerd naar het fietsdepot. 
 

Meer berichten