Het aanlichten van het poortgebouw en het voorterrein zijn onderdeel van het plan van Stichting Mooi Voorburg. (Foto: Mooi Voorburg)
Het aanlichten van het poortgebouw en het voorterrein zijn onderdeel van het plan van Stichting Mooi Voorburg. (Foto: Mooi Voorburg)

Mooi Voorburg start crowdfunding voor begraafplaats Parkweg

Actueel 784 keer gelezen

Voorburg - In nauwe samenwerking met de gemeente heeft het bestuur van 'Mooi Voorburg' een  plan ontwikkeld voor de Oude begraafplaats aan de Parkweg. Dit burgerinitiatief bestaat uit twee delen: het doortrekken van de gemetselde afscheiding tot aan de Einddorpstraat en het bescheiden verlichten van het monumentale poortgebouw en het voorterrein.


In 2019 bestaat de stichting 'Mooi Voorburg' 60 jaar. Ter gelegenheid van de viering van het 12e lustrum wil de stichting dit blijvend aandenken geven aan de Voorburgse gemeenschap onder het motto 'Mooi Voorburg geeft het verleden toekomst'. 

Om dit plan te kunnen realiseren zijn financiële middelen nodig. Zowel de gemeente als de stichting, zullen een deel van de kosten voor hun rekening nemen. Er is echter meer geld nodig, dat met  een inzamelingsactie moet worden opgehaald. Daartoe is de stichting onlangs met een crowdfunding- en sponsoringcampagne begonnen onder de titel 'Accent op Monument!'.  Meer informatie over dit jubileumproject is te vinden www.mooivoorburg.nl onder de rubriek 'Actueel'.  Met de inschakeling van het crowdfundingsplatform www.voorjebuurt.nl hoopt het bestuur voldoende geld te kunnen generen om dit project te realiseren.

Iedereen die doneert op www.voorjebuurt.nl/monument wordt mede-eigenaar van de nieuw aan te brengen omheining en ontvangt als bewijs een 'Certificaat van Eigenaarschap', dat recht geeft op een eervolle vermelding in het 'Register van Vrienden van de Oude Begraafplaats'. Op de website van 'Mooi Voorburg' wordt het verloop van de campagne gepubliceerd. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant