Logo hetkrantje-online.nl
De organisatoren Bart Carpentier Alting, Wang Choy en Harry Kortman van de opening van het vaarseizoen nemen zelf plaats in een sloep (foto: pr).
De organisatoren Bart Carpentier Alting, Wang Choy en Harry Kortman van de opening van het vaarseizoen nemen zelf plaats in een sloep (foto: pr).

'Opening vaarseizoen nu mini-Vlietdagen'

  •   431 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Het vaarseizoen wordt zaterdag 21 april officieel geopend. Het evenement vangt aan in Voorschoten om 11.00 uur bij jachthaven en botenstalling Warmenhoven aan de Kniplaan en vervolgens om 13.00 uur in Leidschendam bij molen De Salamander.

De redactie sprak met de organisatoren Bart Carpentier Alting, Wang Choy en Harry Kortman. Carpentier Alting steekt van wal: "Dit jaar zal de opening van het watersportseizoen in Leidschendam en Voorburg inmiddels voor de negende maal plaatsvinden. Dit evenement dat door watersporters, watersportverenigingen en watersportbedrijven wordt georganiseerd is uitgegroeid tot een mini Vlietdagen. Graag sponsor ik daarvoor met recreatiecentrum Vlietland BV, het traditioneel bij de opening te schenken Vlietwater".

Wang Choy vervolgt: "Het budget is zeer beperkt maar omdat alle booteigenaren, bedrijven, verenigingen de schepen en schippers gratis ter beschikking stellen kon de opening van het vaarseizoen uitgroeien tot een volwaardig evenement. Gesponsorde drankjes, borrelhapjes en Vlietwater zijn dan de kers op de taart".

Harry Kortman brengt in herinnering dat bij de eerste viering in 2010 slechts enkele bestuurders van watersportverenigingen en een wethouder aanwezig waren. "Maar in de jaren daarop zijn wij erin geslaagd van Opening Vaarseizoen een inmiddels populair en drukbezocht evenement te maken waarbij het publiek nadrukkelijk wordt uitgenodigd mee te varen."

Meer berichten