Na de overhandiging van de Cultuurkaart ging men achter fanfareband Forum Hadriani aan richting museum Swaensteyn (foto: SenW).
Na de overhandiging van de Cultuurkaart ging men achter fanfareband Forum Hadriani aan richting museum Swaensteyn (foto: SenW).

Cultuurkaart feestelijk gelanceerd

Actueel 378 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Na de Sportstrippenkaart is Leidschendam-Voorburg nu ook een Cultuurkaart rijker. Op zaterdag 21 april was de feestelijke lancering bij Huygens Hofwijck in Voorburg. Wethouder Bianca Bremer had de eer de eerste Cultuurkaart L-V in ontvangst te mogen nemen.

Met de Cultuurkaart L-V willen Sport en Welzijn (SenW) en de gemeente Leidschendam-Voorburg zoveel mogelijk inwoners met kunst en cultuur in aanraking brengen en vooral laten beleven. Met de kaart mogen kinderen, jongeren en volwassenen bij een heleboel culturele instellingengeen jaar lang gratis of met flinke korting naar binnen. Daarnaast zijn er drie workshops naar keuze te volgen. Sport en Welzijn (SenW) heeft in samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg de Cultuurkaart bedacht en ontworpen.

De voorbereidingen van de Cultuurkaart namen ongeveer een half jaar in beslag. Na maanden creatief denken, breinbreken en cultureel netwerken mag het resultaat er zijn. Projectleider Eva Willems-Hirsch (cultuurcoach bij SenW): "Ik heb zoveel mogelijk kunstenaars en culturele instellingen in Leidschendam-Voorburg benaderd en dacht bij mezelf 'als er tussen de tien en vijftien aanbieders willen meedoen is het al een succes'. Dat we momenteel 55 aanbieders hebben met meer dan 90 activiteiten had ik niet verwacht! Ik ben echt heel trots! We hebben een breed aanbod, waaronder beeldende kunst, muziek, dans, natuur en techniek. En ook nog eens voor alle leeftijden, dus er is voor elke deelnemer wel iets te vinden. De Cultuurkaart L-V is een fantastisch middel om laagdrempelig kennis te maken met het rijke culturele leven in Leidschendam-Voorburg."

Na de overhandiging van de Cultuurkaart aan wethouder Bremer vertrok het in grote getalen toegestroomde publiek onder luid tromgeroffel en blazende trompetten achter fanfareband Forum Hadriani aan richting museum Swaensteyn. Daar werden de boekjes uitgedeeld onder het genot van een prachtig Cultuurkaartgebakje. Wethouder Bianca Bremer (GBLV): "Ik heb er al even in kunnen bladeren, het Cultuurkaartboekje ziet er erg mooi uit! Ik hoop dat op deze manier iedereen gaat kennismaken met kunst en cultuur. Het is een ontzettend belangrijk onderdeel van je leven. Ik vind het mooi dat iedereen gratis of tegen een kleine bijdrage kan genieten van al het moois dat onze gemeente te bieden heeft."

De Cultuurkaart L-V is gratis af te halen bij alle SenW locaties, het Servicecentrum van de gemeente, Bibliotheek aan de Vliet in Voorburg en de VVV in museum Swaensteyn. Het complete overzicht van alle activiteiten is te vinden op: www.senwlv.nl/cultuurkaartl-v.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant