Tycho van Proosdij speelt LG-hockey bij Cartouche in Voorburg (foto: SenW).
Tycho van Proosdij speelt LG-hockey bij Cartouche in Voorburg (foto: SenW).

Wie gaat LG-hockeyveld betalen?

Actueel 652 keer gelezen

Voorburg - Het ombouwen van het voormalige korfbalveld op sportpark Duivesteyn naar LG-hockeyveld vraagt om een investering van 120.000 euro. Het college stelt voor dit bedrag middels een huurverhoging door te belasten aan de stichting Duivesteyn. De stichting ziet deze huurverhoging echter niet zitten. 


"Wij zijn van mening dat zowel Cartouche als de Stichting de afgelopen jaren zeer fors hebben geïnvesteerd in sport op Sportpark Duivesteyn en willen graag met de gemeente verder om de tafel om op zoek te gaan naar een oplossing waarin dit veld kan worden gerealiseerd zonder verhoging van de gebruiksvergoeding", aldus de stichting. "Hierbij wijzen wij er op dat de aanleg van het huidige korfbalveld 7 in 2014 gefinancierd is door de stichting Duivesteyn. Door de opheffing van korfbalvereniging SEV in 2017 is de stichting gedwongen deze investeringen volledig af te schrijven en ontbreken ons de middelen om ten tweede male in veld 7 te investeren."


Upgrade
Naast het korfbalveld moet er ook geïnvesteerd worden in veld 2 op sportpark Duivesteyn. De toplaag van veld 2 is dermate versleten dat door gladheid en mogelijke scheurvorming uitstel niet mogelijk is. Daarnaast moet ook de drainage van het veld vervangen worden. Cartouche wil de renovatie van veld 2 aangrijpen om het veld te upgraden naar een waterveld. De kosten voor de renovatie bedragen € 150.000. Deze kosten worden betaald door de gemeente. De uprade naar een waterveld kost nog eens € 145.000. 

"Niet in control"
De  politiek is niet blij met de kosten voor de velden op sportpark Duivesteyn die vervat zijn in een collegevoorstel. Dit bleek tijdens de vergadering van de gemeenteraad op dinsdag 24 april. Hans Peter Klazenga noemt de wethouder zelfs 'niet in control'. "Ik maak mij zorgen over de actualisatie van het beheer van de sportaccommodaties. Keer op keer moet er meer geld naar de sport en blijft er niets over voor cultuur en onderwijs." De kosten voor veld 2 waren ook voor wethouder Stemerdink een onaangename verrassing. "Er was een jaar of 12 geleden een bedrag in de begroting opgenomen maar dit bleek niet voldoende te zijn." Als verhuurder van de velden moet de gemeente opdraaien voor de kosten voor de renovatie. De kosten voor de upgrade naar het waterveld worden doorbelast aan de stichting Duivesteyn door middel van een huurverhoging van € 9.873. Met deze huurverhoging is de stichting akkoord. De werkzaamheden worden in de zomer dit jaar uitgevoerd.

Beslissing
De kosten voor het LG-hockeyveld wegwerken door middel van een huurverhoging wordt niet geaccepteerd door de stichting. Jochem Streefkerk van de PvdA wil niet dat de gemeente voor de kosten van het LG-hockeyveld op gaat draaien. Hij wil dat de wethouder samen met de stichting op zoek gaat naar een oplossing hiervoor. Op 15 mei staat dit onderwerp op de agenda van de gemeenteraad. Valt er een beslissing over de financiering van het LG-hockeyveld of wordt dit onderdeel uit het voorstel gehaald en doorgeschoven naar het nieuwe college?
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant