De intentieovereenkomst herontwikkeling Herenstraat 42 is met vier maanden verlengd. (Foto: PR)
De intentieovereenkomst herontwikkeling Herenstraat 42 is met vier maanden verlengd. (Foto: PR)

Herontwikkeling Herenstraat 42 duurt langer

Actueel 599 keer gelezen

Voorburg - Het overleg over de herontwikkeling van Herenstraat 42 verloopt constructief maar gaat langer duren dan verwacht. Er is een intentieovereenkomst afgesloten die op 20 april afliep. Deze is met vier maanden verlengd.

In de Intentieovereenkomst Herontwikkeling Herenstraat 42 zijn afspraken gemaakt over het traject met omwonenden en ondernemers (in een zogenaamde klankbordgroep). Dit overleg verloopt constructief, maar heeft tijd nodig en is nog niet afgerond. Er zijn inmiddels aanpassingen aan het plan Waaijer gemaakt die de haalbaarheid vergroten. De gemeente en de initiatiefnemer verwachten voor de zomer de onderhandelingen over een Koop-, Ontwikkel- en Realisatieovereenkomst te kunnen afronden. 

Het plan Waaijer is ontwikkeld door Waaijer Projectrealisatie samen met Hoogvliet. De Herenstraat, van het voormalig gemeentekantoor (nr. 42) tot en met de huidige Hoogvliet, worden daarin ingrijpend aangepakt. Het plan voorziet in een nieuwe, grotere Hoogvliet, woningen, een ondergrondse parkeerplaats met zo'n 120 parkeerplaatsen en eventueel ruimte voor een nieuwe raadszaal en fractiekamers. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant