Overal in de gemeente topdrukte op Koningsdag
Logo hetkrantje-online.nl
Opening van de festiviteiten in de Venestraat in Leidschendam (foto: Michel Groen).
Opening van de festiviteiten in de Venestraat in Leidschendam (foto: Michel Groen).

Overal in de gemeente topdrukte op Koningsdag

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Ook dit jaar was er weer topdrukte op Koningsdag in Leidschendam en Voorburg. In Leidschendam werd de vrijmarkt in de Venestraat om 10.00 uur traditioneel geopend op de kop van de straat nabij de sluis. Dit keer door Jaap en Charlotte Bosch. Zij bouwden het oude café 'Nooit Gedacht' om tot een woonhuis en wonen sinds dit jaar met hun gezin in de Venestraat.

Ook de burgemeester gaf nog even acte de présence nadat hij uiteraard eerst de festiviteiten in de Herenstraat in Voorburg had geopend met de gebruikelijke aubade. De Venestraat was weer helemaal versierd met vlaggetjes en andere oranje decoraties. Je kon, eigenlijk al voor de officiële opening, over de hoofden lopen. DamBelang liet ook weer van zich horen. De belangengroepering strijdt voor extra parkeerplaatsen ín het Damcentrum en een extra oeververbinding over de Vliet en was te herkennen aan het spandoek 'StoP de Waanzin!'. Belangstellenden konden bij de kraam ansichtkaarten tekenen en direct op de bus doen.

Maar ook in de Herenstraat was het een drukte van belang, evenals bij Agora aan de Fonteynenburghlaan in Voorburg. Er waren bij Agora tot de middag spelletjes voor de kleinste kinderen en er was sport&spel voor de wat oudere kinderen. Naast de spelletjes en sporten met o.a. een stormbaan was er een vrijmarkt. Verder was er poppenkast van Tante Mies, lunch en een afsluitende kinderdisco. Overal was uiteraard voldoende te eten en te drinken.

Ook in Damsigt, in de Oranje Nassaustraat, in winkelcentrum De Julianabaan en bij De Bles in Stompwijk was er, ondanks dat het niet helemaal droog bleef, veel animo voor de activiteiten. Verder was er weer een podium met live muziek bij café De Conckelaer op de Hoekweg in Voorburg en was er bij enkele scholen en wijkverenigingen ook nog van alles te doen.

Van 's middags tot ca. 21.00 uur 's avonds was er ook live muziek op podia in de Herenstraat in Voorburg, bij de Petrus en Pauluskerk in Leidschendam en bij café 't Afzakkertje aan de Venestraat.

(foto's o.a. van: Michel Groen, Ap de Heus en Ot Douwes).

Meer berichten