In het Damcentrum worden dit soort fleurige bloembakken opgehangen. (Foto: archief)
In het Damcentrum worden dit soort fleurige bloembakken opgehangen. (Foto: archief)

Damcentrum opgefleurd met hanging baskets

Actueel 634 keer gelezen

Leidschendam - Om de positie van het centrum van Leidschendam te versterken worden er in mei fleurige bloembakken opgehangen. Wethouder Lia de Ridder (economie) draagt maandag 14 mei de bloembakken symbolisch over aan het bestuur van Leidschendam Centrum.

"De ondernemers zetten zich hard in om het Damcentrum aantrekkelijker te maken voor bezoekers en bewoners. Daar draag ik namens de gemeente graag aan bij", zegt wethouder De Ridder. 

Versterken economie
Eind 2016 heeft de gemeenteraad 75.000 euro beschikbaar gesteld om de economie van het winkelgebied te versterken. In nauw overleg met het bestuur van het ondernemersfonds en Stichting Promotie Leidschendam Centrum is dit bedrag besteed aan onder andere een marketingcommunicatieplan, een opgefriste huisstijl en nieuw logo en banieren in het straatbeeld. De bloembakken vormen het sluitstuk. Het lokale bedrijf FioriBizz verzorgt het onderhoud van de 'hanging baskets'.

Weer op de kaart
Alfred van Kesteren, voorzitter van het Ondernemersfonds Leidschendam Centrum: "Met de extra bijdrage van de gemeente zijn wij in staat geweest om ons unieke gebied weer op de kaart te zetten. Dit had het ondernemersfonds niet kunnen realiseren met regulier budget. Uit diverse reacties, zowel van klanten als ondernemers, zijn de verschillende acties om onze positie te versterken positief ontvangen. Met de hanging baskets markeren we niet alleen het gebied Damlaan-Damplein-Sluisgebied, maar het hele Damcentrum krijgt er ook nog eens een fleurige en vriendelijke uitstraling door."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant