Tussenstop van de wandeling door oud-Voorburg in de Herenstraat (foto: Ruud de Zwart).
Tussenstop van de wandeling door oud-Voorburg in de Herenstraat (foto: Ruud de Zwart).

Eigen wandeling wijkvereniging Oud-Voorburg

Actueel 681 keer gelezen

Voorburg - Bij de wandeling in combinatie met Voorburg West kwam Oud Voorburg er bekaaid af, vond Wijkvereniging Oud Voorburg. De wijk is immers veel meer dan alleen het Huygenskwartier. Daardoor was er woensdag 3 mei, op verzoek van wijkvereniging Oud Voorburg een extra wandeling.

Input halen voor de omgevingsvisie Leidschendam-Voorburg. Daarvoor organiseren de wijkverenigingen op verzoek van de gemeente wijkwandelingen. De gemeente stelt de routes samen op basis van o.a. aandachtspunten/gebieden die door de wijkverenigingen worden aangedragen.

Samen met wethouder Lia de Ridder, ambtenaren en bewoners werd een route langs diverse locaties gelopen. Vraagstukken over ruimte, water, milieu, natuur, landschap, verkeer en vervoer, infrastructuur en cultureel erfgoed kwamen aan de orde. Ook werd gesproken over gezondheid en sociale voorzieningen en hoe men hier samen op langere termijn mee om wil gaan. Af en toe ook best lastig om vooruit te kijken naar 2040.

Op 23 mei worden de wijkwandelingen geëvalueerd. Een uitgebreid verslag van de route en aandachtspunten staat op www.wvov.nl.

De wijkvereniging Oud Voorburg vertegenwoordigt en behartigt de belangen van alle inwoners in het gebied tussen Vliet en Broeksloot, station Voorburg en station Leidschendam-Voorburg en is een vereniging met bijna 600 leden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant